Verden

Reporters Without Borders er bekymret etter journalistangrep fra de gule vestene

Demonstranter i tåregass kastet av politiet under protester i Paris. Foto: Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix

Presseorganisasjonen Reporters Without Borders er bekymret etter en rekke angrep mot journalister under den siste runden med «gule vester»-demonstrasjoner.

  • og NTB

– Et vendepunkt er nådd. Vi står overfor en veldig alvorlig situasjon som kan komme til å bli verre, sier generalsekretær Christophe Deloire i Reporters Without Borders.

Lørdag ble en sikkerhetsansvarlig som passet på TV-reportere fra kanalen LCI, overfalt og banket opp av en gruppe demonstranter, noen av dem ikledd gule vester. Betjentens nese ble brukket under angrepet.

I byen Toulon sør i Frankrike ble to videojournalister fra nyhetsbyrået AFP truet av demonstranter og tvunget til å søke tilflukt i en restaurant.

I Marseille ble en videojournalist fra TV-kanalen France 3 og to lokale fotografer så verbalt trakassert at de ikke kunne arbeide. En kvinnelig reporter fra nyhetsavisa La Deoeche du Midi ble truet med voldtekt i Toulouse.

Innenriksminister Christophe Castaner går hardt ut mot angrepene på Twitter.

– I vårt demokrati er pressen fri. I vår republikk er friheten til å informere uavhendelig. Å angripe journalister er et angrep på dem begge, skriver han.

Mer enn 84.000 møtte opp for de siste demonstrasjonene mot Macron. Det er 50.000 flere enn forrige lørdag.

Det var imidlertid en nedgang i voldsepisoder, til tross for hundrevis av arrestasjoner og sammenstøt mellom demonstranter og politiet i Paris og flere andre byer.

Les også

  1. Krisene brer seg i Europa. De har flere fellestrekk.

  2. Gule vester-leder pågrepet i Paris

  3. Versailles stengt før nye «gule vester»-protester i Frankrike

Les mer om

  1. Paris
  2. Frankrike
  3. Vold