Verden

Russlands ambassade vil ha giftangrep-møte med Boris Johnson

Russlands ambassade i London sier de ønsker et møte med Storbritannias utenriksminister Boris Johnson om giftangrepet mot eksspionen Sergej Skripal.

Russlands mener det er på høy tid at Storbritannias utenriksminister Boris Johnson møter den russiske ambassadøren til Storbritannia om etterforskningen av giftangrepet i Salisbury.
  • og NTB

I en uttalelse fra den russiske ambassaden lørdag heter det at møtene med det britiske utenriksdepartementet så langt har vært «fullstendig utilfredsstillende». Videre heter det at de mener det er «på høy tid» at ambassadør Alexander Jakovenko og Boris Johnson møtes personlig for å diskutere etterforskningen av giftangrepet i Salisbury.

Utenriksdepartementet har så langt kun sagt at de vil svare på forespørselen «når tiden er inne».

Russlands ambassadør til Storbritannia, Alexander Jakovenko.

Den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Yulia ble funnet bevisstløse 4. mars på en benk i den engelske byen Salisbury etter å ha blitt forgiftet av en nervegift. Begges tilstand beskrives nå som stabil, ifølge legene.

Storbritannia har slått fast at det var nervegiften Novitsjok som ble brukt, og anklaget russiske myndigheter for å stå bak. Russland har nektet for dette, og saken har ført til diplomatisk krise mellom russerne og store deler av Vesten.

Les også

  1. Skripals kjæledyr er døde

  2. Her er argumentene mot at russerne forgiftet eks-spionen – og noen for

Les mer om

  1. Boris Johnson
  2. Russland