Verden

Avis: – Dronningen kan bli evakuert ved brexit-bråk

Dersom det oppstår uroligheter når Storbritannia forlater EU, kan dronning Elizabeth og resten av kongefamilien bli ført i sikkerhet utenfor London.

Dersom brexit fører til omfattende uro i Storbritannia, kan dronning Elizabeth bli brakt i sikkerhet utenfor London, skriver to britiske søndagsaviser.

  • NTB

Ifølge Mail On Sunday foreligger det også evakueringsplaner for den øvrige kongefamilien, melder Reuters.

Også Sunday Times skriver om hemmelige beredskapsplaner for kongefamilien i tilfelle utmeldingen fra EU fører til store problemer på hjemmebane.

– Disse evakueringsplanene har eksistert siden den kalde krigen, men er nå oppdatert med tanke på uro dersom Storbritannia forlater EU uten noen utmeldelsesavtale, får avisen bekreftet fra en kilde i Kabinettkontoret, som blant annet leder regjeringens administrative arbeid.

En tidligere politimann som har ledet den kongelige eskortetjenesten, sier det vil være naturlig å flytte dronningen ut av hovedstaden dersom det oppstår problemer.

Statsminister Theresa May sliter med å få støtte i Parlamentet for en avtale med EU om utmeldingen som etter planen trer i kraft i slutten av neste måned. Underhuset har avvist Mays avtale og bedt henne forhandle frem en ny, noe EU sier er uaktuelt.

Les også

  1. Dette er forslagene som kan endre britenes vei ut av EU

  2. Theresa May fikk en etterlengtet seier: Underhuset avviste å utsette brexit

Les mer om

  1. Brexit
  2. Dronning Elizabeth
  3. Storbritannia