31 mennesker døde etter at motorveibro kollapset i italiensk storby

31 mennesker har mistet livet og mange er alvorlig skadet etter at en firefelts motorveibro raste sammen i utkanten av Genova i Italia.

Det var både biler og lastebiler blant kjøretøyene som ble tatt med i dragsuget da en 80 meter lang seksjon av broen kollapset.

– Vi kommer ikke til å gi opp håpet, vi har allerede reddet et titall mennesker fra ruinene. Vi kommer til å jobbe døgnet rundt til det siste offeret er hentet ut, sier Emanuele Giffi i brann- og redningsetaten.

Broen i Genova kollapset under et uventet og kraftig uvær.

Redningsmannskapene har gjennom natt til onsdag lett i området, som er opplyst med kraftige lyskastere, der rundt 40 biler og lastebiler dundret i bakken sammen med tonnevis av betong og armeringsjern.

Onsdag morgen bekreftet Italias innenriksdepartement til nyhetsbyrået ANSA at det offisielle tallet på omkomne har steget til 31. Tre av dem er barn på 8, 12 og 13 år. I tillegg er 16 personer skadet.

Dette bildet er frigitt av italienske beredskapsmyndigheter, og viser ødelagte kjøretøy og bygninger etter prokollapsen.

Minst 20 kjøretøy involvert

30–35 biler og tre tunge lastebiler befant seg på brostrekningen da den kollapset. Bilene skal ha falt 45 meter før de traff industriområdet under broen.

Mesteparten av broseksjonen skal ha falt ned over jernbaneskinnene under. Både personbiler og lastebiler dundret i bakken sammen med tonnevis av betong og armeringsjern. Det var styrtregn og kraftige vindkast da en av søylene som holdt broen oppe, ga etter.

Restene av det ene brotårnet har rast ut en elven under.

Spesialtrente hunder ble satt inn i letingen etter ofre. Samtidig var det frykt for at gassledninger skulle eksplodere som følge av de store betongmassene som falt over området.

Den 1192 meter lange broen ble oppført på 1960-tallet. Den passerer over et shoppingsenter, flere fabrikker og lagerbygninger, noen boligblokker, flere jernbanespor og elven Polcevera.

Ferieutflukt

Genova ligger ved Middelhavet nordvest i Italia, og ulykken skjedde på det som er en viktig ferdselsåre mellom Lombardia og Piemonte i nord og kysten ved Liguria, samt Frankrike lenger vest.

Trafikken var tirsdag større en vanlig ettersom mange italienere var på vei til kysten eller fjellene i forbindelse med høytiden Ferragosto.

Dette bildet viser redningsmannskaper som leter etter omkomne og skadede i deler av de massive ruinhaugene etter brokollapsen.

Morandi-broen ble bygd på 1960-tallet. Den er laget i betong og kjent som Genovas «Brooklyn Bridge».

Transportminister Danilo Toninelli skriver på Twitter at ulykken fremstår som en «enorm tragedie». Han var tirsdag på vei til ulykkesstedet.

Innenriks- og visestatsminister Matteo Salvini sier på Twitter at han følger redningsarbeidet fra minutt til minutt.

– Apokalyptisk

Journalisten Franco Nativo fra TV-kanalen Telegenova, sier at han kunne se minst åtte-ni kjøretøy som lå knust under bygningsmassene.

– Det er en apokalyptisk scene, sier han.

Videosnutter har fanget stemmen til en mann som roper «Å, Gud! Å, Gud!". Andre bilder viser en grønn lastebil som har greid å stanse rett foran det gapende hullet i broen.

Et strekk på flere hundre meter har kollapset.
Redningsmannskaper jobber i restene av biler og lastebiler som ligger i ruinene.
Les også

To døde og opptil 70 skadet i motorveiulykke i Italia