Verden

Publikum pep da Ivanka Trump forsvarte farens kvinnesyn

Det oppsto latter i salen da Ivanka Trump forsvarte farens kvinnesyn på en kvinnekonferanse sammen med Tysklands statsminister Angela Merkel i Berlin.

 • NTB

Ivanka Trump (t.v.), IMF-sjef Christine Lagarde og Tysklands statsminister Angela Merkel (t.h.) under konferansen i Belin tirsdag. Markus Schreiber / TT / NTB Scanpix

Reaksjonen fra deler av publikum kom da Trump tirsdag beskrev faren som en sterk forkjemper for familier. Både latter og piping kunne høres i salen, ifølge flere medier.

I tillegg til Donald Trumps datter og Merkel var Christine Lagarde, lederen for Det internasjonale pengefondet (IMF), på scenen. Canadas utenriksminister Chrystia Freeland og Nederlands dronning Maxima deltok også på konferansen.

Ivanka Trump, som nå fungerer som ubetalt rådgiver for sin far og har fått eget kontor i Det hvite hus, ble invitert til konferansen av Merkel da den tyske statsministeren besøkte USA i midten av mars.

Det var på forhånd varslet demonstrasjoner mot Ivanka Trump siden faren har trukket støtten til en rekke FN-prosjekter for kvinner fordi de også innebærer at kvinner får hjelp til abort.

I valgkampen i fjor fikk Donald Trump sterk kritikk etter offentliggjøringen av et videoopptak hvor han fortalte om hvordan han har tatt kvinner i skrittet for å legge an på dem. Under konferansen i Berlin ville Ivanka Trump likevel ikke være med på at faren fortjener kritikk.

At han har ansatt tusenvis av kvinner gjennom flere tiår, viser at han skjønner at kvinner har stort potensial, mener Trump.

 1. Les også

  Han er Donald Trumps nye favoritt. Men bakgrunnen hans er en stor risiko for presidenten.

 2. Les også

  Ivanka Trump påvirket faren til å angripe Syria

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Det hvite hus
 2. Donald Trump
 3. Berlin
 4. USA

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Saudi-Arabia med raus pengegave til Ivanka Trumps nye hjertesak

 2. VERDEN

  – Amerikanere. Dette er ikke normalt!

 3. VERDEN

  Her er de viktige -og noen mindre viktige hendelser fra G20: Da Putin fikk Melania til bords og Trumps datter tok farens plass ved møtebordet.

 4. KRONIKK

  Kronikk: «Ivanka Trump vil bli USAs første kvinnelige president. Kanskje er hun det allerede.»

 5. VERDEN

  Ivanka Trump deler ikke farens syn på pressen

 6. VERDEN

  Trumps minister snakket 25 minutter uten stopp. Til slutt skrudde punktlige tyskere ham av midt i en setning.