Verden

Slik har Wuhan-viruset spredt seg fra dag til dag

Illustrasjon av Wuhan-viruset, som det ikke finnes noen vaksine mot.

Mens forskere jobber for å isolere og utvikle en vaksine, fortsetter Wuhan-viruset å spre seg, også utenfor Kinas grenser. Her er en oversikt over hvor smitten har nådd til nå.

  • Jørgen Arnor G. Lom
    Redaksjonell utvikler

Natt til torsdag kom nye tall som viser hvor hardt Wuhan-viruset har rammet Kina spesielt og verden generelt: Vel 28.000 personer er bekreftet smittet. 563 personer har mistet livet i Kina. I tillegg har to dødd som følge av viruset utenfor Kina.

  • Direkte: Vi følger utviklingen av Wuhan-viruset (coronaviruset)

Fremdeles størst spredning i Kina

Wuhan-viruset har hovedsakelig spredt seg i Hubei-regionen, hvor utbruddsbyen Wuhan er hovedstad. Bare i denne regionen har viruset til nå tatt minst 479 menneskeliv, ifølge myndighetene. Totalt er det påvist 24.303 tilfeller bare i Kina.

Fra Kina har viruset nå spredt seg til tre kontinent, blant annet til Sverige og Finland. Det er imidlertid kun i Kina, Hongkong og på Filipinene viruset har krevd liv til nå.

Forebyggende tiltak

I et forsøk på å stoppe spredningen har kinesiske myndigheter besluttet å stanse alle togavganger i Wuhan-området, og ansatte blir pålagt å jobbe hjemmefra. I tillegg har en rekke europeiske, amerikanske og asiatiske flyselskaper stanset alle sine flyvninger til og fra Kina.

Les også

Få siste nytt om Wuhan-viruset i Aftenpostens direkteblogg

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Virus
  3. Wuhan