Verden

Politikvinner mistet jobben etter å ha laget denne dansevideoen

To politikonstabler i Pakistan har fått sparken fordi de laget en dansevideo mens de var på jobb. Nå er diskusjonen i gang om reaksjonen var for streng.

Den pakistanske politikvinnen har vært suspendert etter at dansevideoen med henne ble kjent i november. Denne uken mistet hun og kollegaen som filmet henne jobben. Youtube

 • Wasim Riaz

Flere pakistanske medier skriver denne uken om en dansevideo som ble delt på sosiale medier i november i fjor. Videoen, som er på ett minutt, viser en smilende politikvinne som danser i uniform med musikk i bakgrunnen.

Videoen skal ha blitt filmet da kvinnen var stasjonert på en kjent helligdom i distriktet Pakpattan i Punjab i Pakistan. Videoen er tatt opp i et bakrom på helligdommen og skal være filmet noen måneder før den ble delt på nettet.

Den dansende kvinnen var en av flere politifolk som skulle ivareta sikkerheten på stedet.

 • LES OGSÅ: Her er luksusen Pakistan ikke klarer å kvitte seg med

Har fått sparken

Da videoen ble kjent i november, ble kvinnen suspendert fra sin stilling.

Politimester Maria Mahmood sier at etaten ikke kan tolerere tjenestefolk som danser i uniform. Nå har hun sparket to politikvinner som laget en dansevideo i fjor. Privat

Etter fire måneders intern granskning har politimesteren i Pakpattan sparket både politikvinnen som danset og hennes kvinnelige kollega som filmet dansen.

Politimester Maria Mahmood har ifølge avisen Jang sagt at det overhodet ikke er rom for slike disiplinære brudd i etaten.

En annen avis skriver at politimesteren har sagt at videoen er en skam for politiuniformen og er alvorlig brudd på disiplinære regler og oppførsel for politistyrken.

Får støtte

I sin faste spalte i den urduspråklige avisen Jang søndag tar Yasir Pirzada et kraftig oppgjør med etatens behandling av konstablene som har fått sparken. Han mener at ledelsen i politiet har overreagert.

Pirzada skriver blant annet at da videoen gikk viral, fikk politiet i Punjab panikk «som om NN hadde drept fire personer i en falsk skuddveksling». Falske skuddvekslinger er nemlig et forholdsvis vanlig fenomen i Pakistan.

Pirzada skriver videre at etaten har flere ansatte i tjeneste som skal være involvert i påståtte falske skuddvekslinger. Noen av dem innehar til og med attraktive poster i politiet.

Han avslutter sin kommentar med at kvinnene har fått den samme reaksjonen som politifolk med alvorlig tjenesteforsømmelse ville ha fått. Pirzada mener at kvinnene burde maksimum ha fått en advarsel for dette.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Pakistan

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Journalisten bak dansevideo-saken slutter i VG

 2. POLITIKK

  Valgkomité-medlem i Trøndelag knallhardt ut mot VGs Giske-sak: – Fremstår som et politisk attentat

 3. KULTUR

  Derfor tok det VG seks dager å beklage

 4. VERDEN

  Da politikvinnen fikk ti år for drap, overrasket avdødes bror med storsinn.

 5. VERDEN

  Innenriksministeren tordner etter at politifolk ble angrepet i London

 6. KULTUR

  Avhørsekspert om VGs metoder: – Skremmende inkompetent