Verden

Kraftige bølger foran et fyrtårn i Newhaven ved sørkysten av England søndag, da uværet Ciara traff De britiske øyer. Foto: Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix

Europeiske land rammet av kraftig uvær

Et voldsomt uvær har kostet minst seks mennesker livet og ført til store problemer for reisende i en rekke europeiske land.

  • NTB

Uværet fikk først navnet Ciara, men kalles Sabine i Tyskland.

Vindkast med vindhastigheter på over 160 kilometer i timen er registret blant annet i Bayern. Britiske meteorologer mener Ciara trolig er den verste stormen i Storbritannia så langt i dette århundret.

Uværet rammet en rekke europeiske land samtidig som nordmenn forberedte seg på ekstremværet Elsa og ekstremt høy vannstand.

En bil kjørte ned i et synkehull i Brentwood i England i kjølvannet av uværet Ciara. Foto: Foto: Nick Ansell / PA / AP / NTB scanpix

Drukning i Sverige

En mann lufter hunden i en oversvømt gate i Bosham i England mandag. Foto: Foto: Steve Parsons / PA / AP / NTB scanpix

I Polen omkom en kvinne og hennes 15 år gamle datter på et alpinsenter mandag. De ble truffet av et tak som vinden hadde revet av en bygning.

En mann druknet i Sverige da en båt kantret på innsjøen Fegen. Og både i England og Slovenia omkom mennesker da biler ble truffet av fallende trær.

Samtidig døde én person i den tyske delstaten Hesse da et kjøretøy kjørte inn i en lastebil som ble brukt i arbeidet med å fjerne skrot som var blåst ut på en motorvei.

Kansellerte fly

Et tre blåst over ende i Kolding i Danmark under uværet Ciara søndag. Foto: Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix / AP / NTB scanpix

Flomvann førte til store materielle skader i Storbritannia, og 130.000 husstander i Frankrike mistet strømmen. Også i Polen var titusener uten strøm.

Både fly- og togtransporten ble hardt rammet. Over 700 flyginger i Tyskland ble kansellert, og på Schiphol lufthavn i Amsterdam var antallet til sammen over 400 søndag og mandag.

I Sveits er flere tog- og taubaneavganger kansellert. Også skoler ble stengt etter at det ble registret vindkast på opptil 148 kilometer i timen.

Les mer om

  1. Ekstremvær