«Goodbye, cruel World»

Nedleggelsen av den skandalerammede tabloidavisen News of The World preger forsiden på britiske aviser i dag.

Slik så forsidene på de store britiske avisene ut, fredag morgen, etter at det dagen før ble besluttet at storavisen News of the World bli lagt ned.

Britiske aviser er viden kjent for sin kreativitet på forsidene, og gårsdagens beskjed om at News of The World legges ned har nok en gang fått frem kreativiteten. Flere britiske aviser serverer ordspill på avisens navn på sine forsider.

«Goodbye, cruel World» skriver The Daily Telegraph. «The end of the World» melder avisen The Scotsman.

Samtidig melder The Guardian på sine nettsider at tidligere redaktør i News of the World, Andy Coulson, har fått beskjed av politiet om at han vil bli arrestert i dag som følge av mistanker om at han visste om, eller var direkte involvert i hackingen av mobiltelefoner da han var redaktør i avisen.

En tidligere journalist i avisen vil også bli arrestert i nærmeste fremtid. Det britiske poltiet har fra før arrestert tre journalister.

The Daily Mail omtaler den skandaleombruste avisen som «avisen som døde av skam.» Samtidig peker de på at 250 mennesker nå mister jobben, mens Rebekah Brooks, avisens tidligere sjefsredaktør, får beholde sin jobb som direktør i avisens eierselskap News International.

Hun har hele tiden hevdet at hun ikke visste om at avisen skal ha avlyttet og slettet mobilsvarmeldinger fra telefonen til den savnede skolejenta Milly Dowler i 2002. Dowler ble senere funnet omkommet.

Den ellers så tilbakeholdne Rubert Murdoch, som er leder av mediekonglomeratet News Corporation, har også kommet med uforbeholden støtte til Brooks.

James Murdoch, styreformann i News International, oppga det han kaller «den inhumane oppførselen til noen av avisens ansatte» som grunnen til at den 168 år gamle avisen nå legges ned.