Verden

Palmes sønner orientert om påtalemyndighetens beslutning

Olof Palmes sønner ble tirsdag orientert om påtalemyndighetens beslutning. Onsdag får allmennheten vite om saken henlegges eller om det tas ut tiltale.

Foto: INGE GJELLESVIK

  • NTB

Regjeringen har hatt flere møter om Palme-etterforskningen de siste dagene. Statsminister Stefan Löfven har deltatt på flere av møtene, ifølge opplysninger som Aftonbladet sitter på.

– Jeg kan ikke kommentere dette overhodet, sier pressesekretær Gösta Brunnander til avisen.

Tidligere partitopper i Socialdemokraterne ble tirsdag orientert om utviklingen i saken, ifølge avisens kilder. Påtalemyndighetens beslutning har også blitt delt med Olof Palmes nærmeste etterlatte, hans tre sønner.

De har ikke ønsket å kommentere saken. Men for noen dager siden sa sønnen Mårten Palme at han var forventningsfull foran for onsdagens kunngjøring:

– Jeg håper selvfølgelig på et konkluderende bevis. Det ville være bra om vi kunne få vite nøyaktig hvordan dette har skjedd, sa han.

I 34 år har verden ventet på å få vite hvem som drepte Sveriges statsminister Olof Palme. Onsdag formiddag kunngjør sjefanklager Krister Petersson om det skal tas ut tiltale, eller om etterforskningen henlegges.

  1. Les også

    Etter 34 år er svenskene lovet et svar. Lå løsningen på selve åstedet?

Les mer om

  1. Palme-drapet
  2. Olof Palme
  3. Stefan Löfven
  4. Etterforskning
  5. Sverige