Israelske luftangrep mot Gazastripen

Israel hevder at deres rakettforsvarssystem skjøt ned to raketter avfyrt fra Gazastripen natt til lørdag. Som svar utførte de luftangrep mot Hamas, sier de.

Det israelske forsvaret meldte på Twitter natt til lørdag at rakettene fra Gazastripen var rettet mot Beersheba, en by som ligger i sørlige Israel.

Om lag tre timer senere melder det israelske forsvaret at de som svar har utført luftangrep «mot mål» i Gaza. Ifølge dem var det Hamas som sto bak angrepene fra Gazastripen, så luftangrepene var derfor rettet mot dem.

– Hamas må bære konsekvensene for angrep mot israelske sivile, skriver IDF.

Det har foreløpig ikke kommet meldinger om sårede. Hamas har så langt ikke kommentert luftangrepene.

Denne uken har det vært Islamsk hellig krig (Jihad) som Israel har siktet seg inn mot, ikke Hamas, som i praksis har kontroll over den palestinske enklaven.

Torsdag trådte en våpenhvileavtale mellom Israel og Islamsk hellig krig (Jihad) i kraft, men ikke lenge etterpå avfyrte sistnevnte gruppe raketter mot Israel. Fredag gjengjeldte Israel med luftangrep.

I alt er 34 mennesker drept i de israelske luftangrepene denne uken. Ifølge palestinske menneskerettsgrupper var 16 av dem sivile.

Det var Israels likvidering av en av lederne i Islamsk hellig krig, Baha Abu al-Ata, tidligere i uka som førte til den nye voldsopptrappingen. Også al-Attas kone ble drept i angrepet, mens to av parets barn ble såret, ifølge slektninger.