Verden

Utsultede tigre funnet i hestehenger

Både mennesker og dyr smugles over grensene i Europa. For 12 dager siden avslørte tollere på grensen mellom Polen og Hviterussland en transport med ti utsultede tigre. En av dem døde.

Tigrene ble i flere dager holdt i de trange burene i lastebilen som var merket «hestetransport».
  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

De ni overlevende tigrene blir nå tatt hånd om i to zoologiske hager i den polske byen Poznan. De er fortsatt preget av den flere dager lange kjøreturen fra Roma i Italia. De 2000 kilometerne gikk uten mat og drikke for de firbeinte.

Les også

86 tigre reddet fra thailandsk tempel er døde

Tigrene spiser bare halvparten av det som er vanlig dagsrasjon med ferskt kjøtt, skriver den tyrkiske avisen Hurriyet Daily News. Avisen siterer en fotograf i det franske nyhetsbyrået AFP på at de syv tigrene som er tatt hånd om i Poznan Zoo nå, blant annet drikker vann tilsatt salt og mineraler.

Stressede og aggressive

Ansatte i Poznan Zoo sier at de syv, tre hanner og fire hunner, fremdeles er stressede og aggressive. Foreløpig spiser de bare halvparten av sin vanlige rasjon på fem til seks kilo kjøtt.

Hanntigeren Gogh er en av de syv tigrene som overlevde transporten fra Roma til Polen og som nå er i en form for rehabilitering i et zoo i den polske byen Poznan.

Lastebilen merket «hester» kjørte fra Roma 22. oktober og kom til grenseovergangen mellom Polen og Hviterussland 26. oktober, skriver BBC. Der ble transporten stanset fordi sjåførene ikke hadde de nødvendige dokumentene for tigrene.

Holdt i flere dager i trange bur

Tigrene ble holdt igjen på grenseovergangen i de trange burene i lastebilen i flere dager før dyrevenner hadde samlet inn penger nok til at tigrene kunne settes i pensjon i de to zoologiske hagene i Poznan.

Dyrehagene tok tigrene i pensjon etter at dyreelskere startet et fond for å skape et tilfluktssted for dyr i nød som Poznan vil være vertskap for. Målet for innsamlingen er 1,4 millioner Euro (14 millioner kroner) og man har så langt samlet inn en fjerdedel.

Polske myndigheter uttalte i forrige uke at de har siktet to italienske lastebilsjåfører og en russisk mann for dyremishandling, skriver den britiske avisen Daily Mail.

Det er ennå uklart nøyaktig hvor tigrene kom fra og hvor de skulle transporteres.

Les også

  1. Vannkraftverk truer dyrelivet i Afrikas største viltreservat

Les mer om

  1. Hviterussland
  2. Dyr
  3. Polen