Trumps datter til angrep på mediene og teknologiselskaper

Tiffany Trump anklaget i sin tale på Republikanernes landsmøte medier og teknologiselskaper for å være partiske i omtalen av faren, president Donald Trump.

Tiffany Trump anklaget i sin tale på Republikanernes landsmøte medier og teknologiselskaper for å være partiske i omtalen av faren, president Donald Trump.

– Folk må forstå at våre tanker, meninger og til og med hvem vi velger å stemme på blir manipulert og usynlig endret av mediene og teknologigigantene, sa hun i en tale på landsmøtets andre dag.

Talen hennes passet inn i bildet Det republikanske partiet maler av Demokratene som et parti som fører en kulturkrig og bedriver såkalt «cancel culture», som er en betegnelsen på en handling som har til hensikt å stilne og straffe dem som er uenige i ulike deler av en liberal tankegang.

– Faren min har fått meg til å tro at USA virkelig kan bli storslagent igjen, sa Tiffany Trump og omtalte presidenten som en som vil utfordre det etablerte.

Les også

Kun 13 prosent er tilfreds med situasjonen i USA. De neste dagene kan bli avgjørende for Trump.

Melania Trump mener mannen er USAs håp for fremtiden

Melania Trump

Presidentens kone Melania Trump, som var hovedtaler på dag to av Republikanernes landsmøte, sier Donald Trump er USAs håp for fremtiden.

I en tale som ble holdt i Rosehagen utenfor Det hvite hus, henvendte Melania Trump seg blant annet til amerikanske familier, immigranter og bønder i forsøket på å sikre en ny presidentperiode for Donald Trump.

– I min mann har du en president som ikke slutter å kjempe for deg og din familie, sa førstedamen som selv er immigrant.

Den pågående koronapandemien ble også et naturlig tema i talen.

– Jeg vet at mange er urolige og føler seg hjelpeløse. Donald gir seg ikke før han har gjort det han kan for å ta vare på alle som er rammet av denne forferdelige pandemien, sa Melania Trump.

Les også

USAs problemer forsvinner ikke med Trump | Christina Pletten

Pompeo: Trump har gjort USA tryggere og Nato sterkere

Utenriksminister Mike Pompeo

USAs utenriksminister Mike Pompeo kastet seg inn presidentvalgkampen 2020, et uvanlig valg for en utenriksminister, med en videohilsen fra Jerusalem.

Pompeo var en av hovedtalerne på andre dag av Republikanernes landsmøte. Talen ble spilt inn i Jerusalem da Pompeo var på offisielt besøk i Midtøsten.

Pompeo snakket om sin kone og sønn og hyllet president Donald Trumps innsats i utenrikspolitikken.

– De er tryggere, og deres frihet er sikrere fordi president Trump har satt USA først, sa Pompeo med gamlebyen i Jerusalem i bakgrunnen.

Utenriksministrene berømmet videre Trumps innsats i Midtøsten.

– Presidenten har flyttet USAs ambassade til Guds by Jerusalem, den rettmessige hovedstaden i jødenes hjemland. Og presidenten har forhandlet fram en historisk fredsavtale mellom Israel og Emiratene som våre barnebarn kommer til å lese om i sine historiebøker, sa Pompeo videre.

Han hevdet også at Nato var blitt sterkere i Trumps presidentperiode, at Ukrainas forsvar er styrket, og at USA trakk seg fra avtalen om rustningskontroll for å være bedre rustet mot mulige angrep fra Russland

Ingen sittende utenriksminister har talt til et landsmøte de siste 75 årene, skriver The New York Times.

Talen fordømmes av Demokrater og andre som et brudd på en diplomatisk presedens og et mulig brudd på føderal lovgivning som forbyr statsansatte å åpenlyst drive politisk aktivisme mens de er på jobb. Forrige måned minnet Pompeo ansatte i utenriksdepartementet om disse begrensningene.

Trump brukte landsmøtet til å benåde tidligere bankraner

Jon Ponder

President Donald Trump brukte deler av Republikanernes landsmøte til å benåde en tidligere kriminell som nå hjelper andre i overgangen fra fengsel til hverdag.

Benådningen skjedde i en forhåndsinnspilt video som ble vist i starten på andre dag av Republikanernes landsmøte, og er et eksempel på hvordan Trump bruker presidentembetet i partipolitisk sammenheng.

Trump har tidligere møtt Jon Ponder, den tidligere bankraneren som nå driver organisasjonen Hope for Prisoners.

Temaet landsmøtets andre dag er USA som mulighetenes land, og Det republikanske partiet framstiller seg som et parti for reform i rettsvesenet og nye sjanser.