Eyana Abboud (23)

Fra: Aleppo, Syria Vil til: Kanskje til Østerrike eller Tyskland

Fryser du? Ja, det er iskaldt om nettene, tærne mine er så store som auberginer. Jeg har så mange lag på meg – fem på overkroppen – men det er fortsatt kaldt. Klærne tok jeg med meg fra Syria. Vi pleide å være mennesker – å dusje hver dag. Se på oss nå.

Hva er det viktigste du har med deg? Dette armbåndet som jeg fikk av min aller beste venn. Hun ga det til meg da jeg skulle dra. Den betyr så mye for meg, det er det aller fineste jeg har. Hun hadde selv gått med det i ti år før hun ga det til meg. Kanskje jeg skal putte det på et museum senere?


Hassan Al-Jalad (33)

Fra: Raqqa, Syria

Vil til: Norge

Fryser du? Ja, det er så kaldt, men heldigvis har jeg fått klær på veien. Jeg fikk denne tykke frakken i Serbia. Jeg har møtt mange veldig snille mennesker.

Hva er det viktigste du har med deg? Denne flasken med vann fra Raqqa. Jeg skal aldri drikke det for det er et minne fra hjembyen min. Hvis jeg får barn, skal jeg ta frem flasken og fortelle om Raqqa. Jeg hadde også med litt sand, men det mistet jeg dessverre i Tyrkia.

Samir Sefok (34)

Fra: Amuda, Syria

Vil til: Tyskland eller Sverige

Fryser du? Nei, det går fint nå, jeg har en jakke. Men for to dager siden, da vi dro gjennom Makedonia, var været helt fryktelig. Vi sov ti stykker på en stasjon og lå og frøs hele natten.

Hva er det viktigste du har med deg? Mobilen min, som er en Samsung Galaxy S5. Jeg er journalist og skal lage en dokumentar fra denne turen. I den skal bruke mange bilder som jeg har tatt med mobilen forskjellige steder på veien.

Bushra Hussein (30)

Fra: Amuda, Syria

Vil til: Tyskland

Fryser du? Nei, det går greit nå, men teltene og leirene vi har bodd i har vært veldig, veldig kalde. Jeg har fått endel klær på veien gjennom Hellas og Serbia. Den fine luen jeg har på hodet var en gave fra FN.

Hva er det viktigste du har med deg? Dette bildet av doktoren som var sjef på sykehuset der jeg jobbet – det minner meg om hjemme. Jeg er sykepleier og drømmer om å få meg en jobb på et tysk sykehus når jeg kommer frem.

Interessert i nyheter om EU, NATO og utviklingen i Europa? Følg korrespondenten på Facebook.

Gå ikke glipp av denne saken: EU har holdt haugevis med møter og vedtatt utallige tiltak. Hvor blir det av effekten?