Satte ny rekord for «lengstvarende» regnbue

Regnbuer varer normalt under en time, men forrige uke ble det dokumentert en regnbue som holdt mye lenger.

Her er universitetets bilder av regnbuen

Ifølge Guinness rekordbok er det Storbritannia som har rekorden for den lengstvarende regnbuen i historien. Seks timer lyder rekorden satt i Yorkshire i 1994.

Men forrige uke var det elektrisk stemning ved Chinese Cultural University som ligger i fjellene nord for Taipei i Taiwan. De mener regnbuen de så varte i nesten ni timer.

– Da vi slo den forrige rekorden etter seks timer, klarte jeg knapt å sitte. Jeg var så oppspilt. Vi måtte sikre oss at vi fikk dokumentert dette. Men så skjedde noe enda mer utrolig. Regnbuen slo den gamle rekorden med tre timer, sier professor Chou Kun-hsuan ved Chinese Cultural University ifølge BBC News.

Hans avdeling var ytterst klare til å fotografere og dokumentere regnbuen siden de uken tidligere hadde registrert en regnbue som varte opp mot seks timer.

Takket være egen avdelings årvåkenhet og dugnadsånd fra resten av universitetet sitter de nå på tusenvis av bilder som skal brukes som dokumentasjon overfor Guinness World Records for å få rekorden godkjent.

Årsaken til at regnbuen varte så lenge, var en nordøstlig monsun som fanget fuktighet i luften og laget skyer i fjellandskapet. Dette var kombinert med sollys og svak vind.