Verden

Politiet i harnisk etter at falsk bombe ble gjenglemt på do på Old Trafford

– Det er skandaløst, sier politisjefen i Manchester om den falske bomben som ble funnet på et toalett på Old Trafford.

Politiet tok ingen sjanser da bombealarmen gikk. Publikum ble evakuert fra Old Trafford og bombehunder ble brukt for å finne eventuelle andre bomber. Foto: ANDREW YATES/Reuters/NTB-Scanpix

 • Ntb

Politiet i Greater Manchester bekreftet søndag kveld at den falske bomben som forårsaket dramatikk på Old Trafford var en gjenglemt gjenstand som var en del av en sikkerhetsøvelse.
Ryktene om den alvorlige blemmen gikk i britiske medier, før politiet i Greater Manchester og klubbdirektør i Manchester United, Ed Woodward, kom med en felles uttalelse sent søndag kveld.

– Etter dagens kontrollerte eksplosjon har vi funnet ut at gjenstanden var en treningsanordning som hadde blitt liggende ved en feiltakelse av et privat sikkerhetsselskap etter en øvelse med bombehunder, sier John O'Hare i politiet i Greater Manchester, ifølge Manchester Evening News.

Uttalelsen ble senere lagt ut på nettstedet til Manchester United.

O'Hare sier videre at det var riktig å evakuere stadion med den potensielle risikoen tatt i betraktning. Han takker også samarbeidsvillige supportere og sikkerhetspersonalet.

 • 75.000 mennesker ble evakuert fra Old Trafford: falsk bombe utløste bombealarm.

Politikommisjonær: – Skandaløst

Ifølge britiske medier fant øvelsen sted forrige onsdag. I så fall har den gjenglemte gjenstanden vært på stadion uoppdaget i fire dager.

Den falske bomben ble funnet på et toalett i den nordvestlige kvadranten mellom Sir Alex Ferguson Stand og Stretford End. James Ducker i Telegraph skriver på Twitter at gjenstanden var tapet til baksiden av en toalettdør.

Etter at stadion var evakuert, gjennomførte bombeeksperter en kontrollert eksplosjon og fant deretter ut at det dreide seg om en falsk bombeanretning uten eksplosiver.

Politikommisjonær i Greater Manchester, Tony Lloyd, karakteriserer hendelsen som en fiasko.

– Det er skandaløst at denne situasjonen fant sted, og en full etterforskning er nødvendig for å raskt finne ut hvordan dette skjedde, hvorfor og hvem som skal bli holdt ansvarlig, sier Lloyd, ifølge lokalavisen.

– Denne fiaskoen forårsaket store ulemper for supporterne som hadde kommet fra fjern og nær for å se kampen, kastet bort tiden til mange politibetjenter og hærens bombepatrulje og satt mennesker i unødvendig fare.

Klubben skal etterforske saken

Klubbdirektør i Manchester United, Ed Woodward, lover at klubben vil etterforske saken ytterligere for å få svar.

– Fansens sikkerhet er alltid vår største prioritet. Jeg vil takke politiet for førsteklasses støtte og upåklagelig respons fra begge lags supportere.

– Klubben tar sikkerhet veldig alvorlig, og ansatte trenes regelmessig med politiet og nødetater for å identifisere og håndtere denne type hendelser.

Kampen mellom Manchester United og Bournemouth er flyttet til 17. mai. (©NTB)

Les mer om

 1. Manchester United

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Falsk bombe på Old Trafford var gjenglemt på do etter øvelse: - Skandaløs fiasko

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Mannen bak Old Trafford-skandalen: - Jeg er helt knust

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Bombetabben på Old Trafford har hendt tidligere

 4. FOTBALL
  Publisert:

  United og Bournemouth får spille sin siste seriekamp 17. mai

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Nordmenn i Manchester må velge mellom favorittlaget og 17. mai-feiring. Familien Stømner var aldri i tvil

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Sinte fans angrep United-direktørens hjem: – Finnes ingen unnskyldning