Netflix dropper satire etter saudiarabisk klage

Strømmegiganten Netflix har fjernet saudiaraberes tilgang til en episode av en satirisk programserie etter at myndigheten i landet klaget.

Myndighetene i Saudi-Arabia klaget til Netflix og Hasan Minhaj på brudd mot landets lover mot nettkriminalitet.

I satireprogrammet «Patriot Act with Hasan Minhaj» langer programleder Hasan Minhaj ut mot Saudi-Arabia etter drapet på journalist Jamal Khashoggi.

Han kommer med spesifikk kritikk rettet mot kronprins Mohammed bin Salman, og han kritiserer den saudiledede militære innblandingen i Jemen.

Myndighetene i Saudi-Arabia klaget til Netflix på brudd mot landets lover mot nettkriminalitet. Strømmegiganten valgte derfor å fjerne tilgangen til episoden for seere i Saudi-Arabia.

Les også

Time kårer Jamal Khashoggi og andre journalister til «årets person»

– Opprørende

Karen Attiah, som var Khashoggis redaktør i Washington Post, reagerer og sier Netflix' opptreden er svært opprørende, skriver Financial Times. Strømmeselskapet forsvarer fjerningen.

– Vi støtter kunstnerisk frihet i hele verden og fjernet episoden i Saudi-Arabia først etter at vi hadde fått en juridisk rettmessig henvendelse og for å rette oss etter lokale lover, skriver Netflix.

Episoden er fortsatt tilgjengelig i andre land, og i Saudi-Arabia kan den ses på YouTube.

Netflix fjernet kritikken av Saudi-Arabia etter at landets myndigheter sa strømmetjenesten brøt den lokale loven om nettkriminalitet.