Eksplosjoner og skyting nær innenriksdepartementet i Somalia

Minst ni personer er drept og over ti er såret etter at to bomber gikk av nær det somaliske innenriksdepartementet i Mogadishu. Dødstallet er ventet å stige.

Ifølge en talsmann er angrepet fortsatt pågående.
  • NTB

Angrepet begynte lørdag morgen da en selvmordsbomber sprengte seg selv i en bil nær inngangsporten til innenriksdepartementet, som ligger like ved presidentpalasset og nasjonalforsamlingsbygget i den somaliske hovedstaden. En annen bombe gikk senere av like ved.

Polititalsmann Mohamed Hussein sier til AP at tre væpnede angripere senere tok seg inn i innenriksdepartementets kontorer. Flere ansatte i departementet skal være fanget inne i bygget, på det som i utgangspunktet var en normal arbeidsdag.

Militæret prøver å sikre området utenfor innenriksdepartementet.

Ahmed Mohamed, en annen polititalsperson, sier at minst ni personer er døde og at over ti er såret i det han beskriver som et «pågående ekstremistangrep» mot Somalias innenriksdepartement.

– Dødstallet er ventet å stige ettersom sikkerhetsstyrker fortsatt kjemper mot væpnede gjerningsmenn inne i innenriksdepartementets kontorer, sier han.

Ifølge AP hevder islamistgruppen al-Shabaab at det er de som står bak lørdagens angrep. Gruppen har påtatt seg ansvaret for flere angrep mot høyprofilerte mål i den somaliske hovedstaden.

Selv om de ikke har gått ut og påtatt seg ansvaret, antas det også at gruppen sto bak bombeangrepet mot et hotell i hovedstaden i oktober, der over 500 mennesker ble drept. Angrepet var det dødeligste i landets historie.