Verden

Eksplosjoner og skyting nær innenriksdepartementet i Somalia

Minst ni personer er drept og over ti er såret etter at to bomber gikk av nær det somaliske innenriksdepartementet i Mogadishu. Dødstallet er ventet å stige.

Ifølge en talsmann er angrepet fortsatt pågående. Foto: FEISAL OMAR / X02643

Angrepet begynte lørdag morgen da en selvmordsbomber sprengte seg selv i en bil nær inngangsporten til innenriksdepartementet, som ligger like ved presidentpalasset og nasjonalforsamlingsbygget i den somaliske hovedstaden. En annen bombe gikk senere av like ved.

Polititalsmann Mohamed Hussein sier til AP at tre væpnede angripere senere tok seg inn i innenriksdepartementets kontorer. Flere ansatte i departementet skal være fanget inne i bygget, på det som i utgangspunktet var en normal arbeidsdag.

Militæret prøver å sikre området utenfor innenriksdepartementet. Foto: FEISAL OMAR / X02643

Ahmed Mohamed, en annen polititalsperson, sier at minst ni personer er døde og at over ti er såret i det han beskriver som et «pågående ekstremistangrep» mot Somalias innenriksdepartement.

– Dødstallet er ventet å stige ettersom sikkerhetsstyrker fortsatt kjemper mot væpnede gjerningsmenn inne i innenriksdepartementets kontorer, sier han.

Ifølge AP hevder islamistgruppen al-Shabaab at det er de som står bak lørdagens angrep. Gruppen har påtatt seg ansvaret for flere angrep mot høyprofilerte mål i den somaliske hovedstaden.

Selv om de ikke har gått ut og påtatt seg ansvaret, antas det også at gruppen sto bak bombeangrepet mot et hotell i hovedstaden i oktober, der over 500 mennesker ble drept. Angrepet var det dødeligste i landets historie.

Les mer om

 1. Mogadishu
 2. Terror
 3. Somalia
 4. al-Shabaab

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Frykter høye dødstall etter selvmordsangrep i Kenya: – En koordinert operasjon

 2. VERDEN
  Publisert:

  Dødstallet etter bombeangrepet i Mogadishu stiger kraftig

 3. VERDEN
  Publisert:

  Gatekamper i Mogadishu etter bombeangrep

 4. VERDEN
  Publisert:

  Over 70 drept av bilbombe i Somalia

 5. VERDEN
  Publisert:

  Nyfødte barn reddet ut fra sykehus i Kabul

 6. VERDEN
  Publisert:

  Minst 29 drept i angrep mot militærparade i Iran - IS har tatt på seg ansvaret