Verden

Kim og Trump på plass i Singapore

Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump har ankommet Singapore to dager før det historiske toppmøtet.

Nord-Koreas leder Kim Jong Un blir møtt av Singapores utenriksminister Vivian Balakrishnan ved ankomst på Singapores flyplass søndag.
 • og NTB

Kim landet på Changi lufthavn søndag klokka 14.38 lokal tid. Han kom med en flyging fra China Air, og skulle deretter kjøres til hotellet St. Regis, der hans delegasjon angivelig skal bo, melder Channel News Asia.

Trump landet noen timer senere, etter å ha forlatt G7-møtet i Canada lørdag.

 • Les også: Blir møte mellom Trump og Kim likevel

– Kun én sjanse

I forbindelse med avreisen sa Trump at han er på et «fredsoppdrag», men han advarte også om at den nordkoreanske lederen kun får én sjanse til å vise at han er seriøs.

– Jeg føler meg sikker på at Kim Jong-un ønsker å gjøre noe stort for folket sitt, men han får ikke denne sjansen igjen, sa Trump og la til at han har evne til å merke om Kim mener alvor i løpet av et minutt.

Flere lokale medier var raskt ute med å melde at Kim var landet, og kort tid etter kom bekreftelsen fra Singapores utenriksminister Vivian Balakrishnan.

– Velkommen, formann Kim Jong-un, skriver han på Twitter.

Han har også lagt ut et bilde der han og Kim gir hverandre et håndtrykk.

Bildet, som Reuters har hentet i sosiale medier, viser Nord-Koreas leder Kim Jong-un som ankommer flyplassen i Singapore søndag.

Lurte pressen?

Det at Kim ankom med et fly fra China Air, betyr at han har greid å lure dem som trodde han skulle ankomme med sitt eget russiskproduserte privatfly. En nettjeneste som følger flytrafikken, viser nemlig at privatflyet fortsatt befant seg i luften, på vei mot Singapore, samtidig som det ble meldt at Kim hadde landet.

Også et transportfly som var med under Kims siste besøk i Kina, har forlatt Nord-Korea, ifølge nettsidene. The Straits Times melder at det finnes mat og en rekke luksusbiler om bord på flyet. De er etter alt å dømme ment for Kim og hans følge.

Den nordkoreanske bilkolonnen på vei gjennom Singapore.

Møter statsministeren

Straks etter at flyet med Kim landet, forlot en bilkolonne med opptil 30 biler flyplassen. Blant bilene var det en stor limousin med nordkoreansk flagg. Kolonnen ble blant annet eskortert av politifolk på motorsykler.

Planen er at Kim etter ankomsten først skal møte Singapores statsminister Lee Hsien Loong. Trump skal møte ham mandag.

Møtet mellom Kim og Trump skal etter planen begynne tirsdag morgen klokka 9 lokal tid på Capella Hotel. Luksushotellet ligger på øya Sentosa, som er kjent for sine fornøyelsesattraksjoner.

Bevæpnede politifolk er utplassert ved det internasjonale pressesenteret i Singapore, i påvente av møtet mellom USAs president og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5