Verden

Savnet i Himalaya i 47 dager – funnet i live

Liang Sheng-yueh (21), ble onsdag funnet i live på en fjellhylle i Nepal, ved siden av sin døde kjæreste. Da hadde paret vært savnet i syv uker.

Den taiwanske turgåeren som onsdag ble funnet i live i Nepal, var etter omstendighetene i god form. Foto: Niranjan Shrestha / TT / NTB scanpix

 • Inger Lise Hammerstrøm
  Inger Lise Hammerstrøm
  Journalist

Det taiwanske paret var ifølge Sky News på tur i de nepalske fjellene da de i mars ble utsatt for en snøstorm og mistet retningen.

Sheng-yueh og kjæresten Liu Chen-chun (19) hadde ifølge The Guardian forsøkt å ta seg til en landsby ved å følge elven, men møtte en blindvei da de kom til elveutløpet.

Liang Sheng-yueh ble funnet i live, på en fjellhylle 2600 meter over havet etter å ha vært savnet i 47 dager. Foto: NAVESH CHITRAKAR / REUTERS

Redningsmannskap så det røde teltet

Da paret ikke klarte å ta seg opp langs elven igjen, måtte de campe på en fjellhylle i håp om å bli funnet.

Onsdag ble de funnet av redningsmannskap, da hadde det gått 7 uker siden de ble meldt savnet. Det var dessverre for sent for Chen-chun som hadde dødd tre dager før redningsmannskaper lokaliserte dem.

Ifølge legene er mannen sterkt preget av oppholdet. I tillegg til et vekttap på 30 kilo var det ene benet infisert av mark, og håret var fullt av lus. Her får han vann av et familiemedlem. Foto: Niranjan Shrestha / TT / NTB scanpix

Ifølge en av redningsmennene som Sky News har snakket med, var det det røde teltet som gjorde at de fikk øye på det savnede paret.

Reddet av vann og salt

Sky News har snakket med en lege ved sykehuset i Katmandu hvor Sheng-yueh nå mottar behandling. Han sier det trolig var tilgangen til vann og salt som reddet 21-åringen.

Med tanke på de store påkjenningene mannen er blitt utsatt for, mener legene han tross alt har klart seg bra.

 1. Les også

  Bortført jente funnet i live etter 18 år

 2. Les også

  Kvinne funnet i live under sammenrast blokk etter seks dager

 3. Les også

  Savnet etter trafikkulykke – funnet i live etter tre dager

Les mer om

 1. Katmandu
 2. Nepal