CNN: Russere i gang med utgravinger i utbombet teaterbygning i Mariupol

Russland har satt i gang en omfattende utgraving i den utbombede teaterbygningen i den russiskkontrollerte ukrainske havnebyen Mariupol, ifølge CNN.

Kombinasjonsfoto som viser teaterbygningen i Mariupol 14. mars (til venstre) og den samme bygningen 29. mars, etter at den var blitt bombet 16. mars. Satellittfoto: Maxar Technologies / AP / NTB
  • NTB

Teaterbygningen i Mariupol ble bombet 16. mars. Ukrainske myndigheter mener at minst 300 sivile som hadde søkt tilflukt der, ble drept i angrepet.

Flere satellittbilder som er tatt av det private amerikanske selskapet Maxar Technologies i perioden fra 29. april til 6. mai viser stadig større aktivitet ved teateret, ifølge en gjennomgang CNN har foretatt.

Røde kors deltar ikke

En kran er reist på stedet. Flere lastebiler kan også ses utenfor og rundt bygningen. Noen av dem står parkert på et stort skilt der det står skrevet «barn» og som ble skrevet før teateret ble bombet.

CNN har bedt det russiske forsvarsdepartementet, den ukrainske regjeringen og FN om kommentarer. Røde Kors opplyser at de ikke har folk i byen og ikke er del av noe utgravingslag.

Russland avviser angrep

Den ukrainske regjeringen har anklaget Russland for å ha gjennomført luftangrep mot teateret, der kvinner, barn og eldre hadde søkt tilflukt.

Russland har gjentatte ganger avvist å ha angrepet teateret og i stedet hevdet at det var Azov-regimentet, som er del av den ukrainske hæren i Mariupol, som ødela teateret.

Det er en påstand som Russland ikke har lagt fram bevis for.