Verden

- Ville kopiere skolemassakre

Fem tenåringsgutter ble pågrepet av politiet bare timer før de skulle starte en massakre på skolen sin.

  • Kristjan Molstad

— De hadde faktisk tenkt å gjennomføre dette, sier sheriff Steve Norman i Cherokee County i Kansas til CNN.

Guttene er mellom 16 og 18 år gamle, og elever ved Riverton High School i delstaten Kansas. Hjemme hos en av dem fant politiet store mengder skytevåpen, kniver, ammunisjon og kodede beskjeder.

I guttenes skap på skolen ble det funnet instruksjonshefter om skytevåpen og referanser til Armageddon.

Avslørt på nettet

Skoleelevene blir trolig fremstilt for retten fredag.

I avhør har guttene forklart at de planla å iføre seg svarte frakker, sette skolens overvåkingskameraer ut av spill og starte massakren ved middagstider torsdag. De ble avslørt da en av dem postet en trussel på hjemmesidenettverket Myspace.com.

— Det sto at det kom til å bli skyting ved Riverton High School, og at folk burde ta på seg skuddsikre vester, sier Norman.

Årsdag for Columbine

I meldingen ble det også påpekt at 20. april både er Adolf Hitlers fødselsdag - og datoen for Columbine-massakren i 1999. 12 elever og en lærer ble drept ved Columbine High School i Colorado da to elever skjøt rundt seg med hagle og automatvåpen.

Dødsliste

Ledelsen ved skolen fikk nyss om meddelelsen, men sakens fulle alvor gikk ikke opp for dem før onsdag kveld. Da meldte en kvinne i staten North Carolina seg til politiet, og fortalte at hun hadde chattet lenge med en gutt som i detalj forklarte om den forestående massakren. Han hadde blant annet fortalt at det fantes en liste med navn på rundt 12 elever og lærere skulle drepes.

Ifølge sheriffen var de utpekte ofrene populære elevere, mens de fem arresterte guttene ble ansett som mobbeofre.

Riverton High School har rundt 270 elever, og ligger i tettstedet Riverton sørøst i Kansas, nær grensen til Oklahoma og Missouri.

Les også

  1. Elev skjøt og drepte inspektør

  2. Skolemassakre i indianerreservat

  3. Elev drepte ni personer

  4. Malmö-gutt planla å drepe elever og lærere

En politibetjent i Cherokee County utenfor Riverton High School.
20. april 1999: Politi, elever og lærere søker dekning ved Columbine High School.
Overvåkningskameraer fra Columbine High School viser Eric Harris og Dylan Klebold i skolens kantine. De to drepte 13 mennesker før de tok sine egne liv.