Verden

Flyselskap forventer å fly Boeing 737 MAX igjen i januar

American Airlines planlegger å ta i bruk selskapets Boeing 737 MAX-maskiner igjen i januar, rundt ti måneder etter at flytypen ble satt på bakken.

American Airlines planlegger å fly de ulykkesrammede Boeing 737 MAX igjen fra 16. januar. Foto: Foto: Ted S. Warren / AP / NTB scanpix

 • NTB

Flyselskapet forventer at de to programvareoppdateringene på flyene vil være godkjent innen enden av året, og kunngjorde onsdag at de planlegger å gjenoppta flyvningene med Boeing 737 MAX fra 16. januar neste år, ifølge ABC.

Tilsammen mistet 346 mennesker livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia i oktober i fjor og Etiopia i mars. I etterkant av Etiopia-ulykken ble flytypen satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden.

Pilotene hadde i forkant av begge ulykkene store problemer med å kontrollere flyet da et kontrollsystem ble aktivert som følge av feilaktige signaler. Pilotene ble møtt av et kaos av alarmer og signaler i cockpiten, noe Boeing, under USAs luftfartsmyndighet (FAA) overvåking, ikke tok med i sine beregninger, mener Den amerikanske havarikommisjonen National Transportation Safety Board (NTSB).

I en rapport offentliggjort i slutten av september fastslår de at Boeing må rette mer oppmerksomhet mot hvordan piloter reagerer i krisesituasjoner.

 1. Les også

  Karoline døde da Max-flyet styrtet. Dette er historien om hennes liv, den siste flyturen og farens reise til åstedet.

 2. Les også

  EU med nesestyver til USA: stoler ikke på godkjenning av Max-flyene

Les mer om

 1. Flyulykker
 2. American Airlines

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Rapport om MAX-ulykkene: – Boeing feilberegnet pilotenes reaksjoner

 2. ØKONOMI

  American Airlines vil ta i bruk Boeing 737 MAX 8 fra mars neste år

 3. ØKONOMI

  EU stoler ikke på USA når ulykkesflytypen skal godkjennes

 4. ØKONOMI

  SAS har funnet feil i to Boeing-fly

 5. VERDEN

  Granskere mener designfeil på Boeing-flyet bidro til Lion Air-ulykke

 6. ØKONOMI

  Europeisk luftfartsmyndighet mener 737 Max-flyene er trygge