Verden

Demonstrant skutt i Hongkong – tilstanden kritisk

Minst en demonstrant ble mandag morgen skutt av politiet i Hongkong i forbindelse med nye sammenstøt i byen. Tilstanden er kritisk, ifølge helsemyndighetene.

Også søndag var det demonstrasjoner i gatene i Hongkong, her fra Mong Kok. Foto: Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

I en video som ble direktesendt på Facebook, forsøker en politibetjent å pågripe en maskert demonstrant i distriktet Sai Wan Ho.

En annen demonstrant går imot politibetjenten og den pågrepne, men blir skutt i brystet. Ytterligere en demonstrant faller i videoen etter at skudd ble hørt. Det er uklart om vedkommende også ble truffet.

Tilstanden til demonstranten som ble skutt i brystet, er kritisk, opplyser helsemyndighetene.

Politiet i Hongkong bekrefter i en uttalelse at en politibetjent løsnet skudd mot en mann. En politikilde bekrefter imidlertid overfor nyhetsbyrået AFP at mer enn én person ble skutt.

Noen toglinjer ble påvirket som følge av sammenstøtene mandag morgen.

Omfattende demonstrasjoner har preget Hongkong i fem måneder. De ble opprinnelig utløst av en omstridt utleveringslov, som siden er blitt trukket tilbake, men har fortsatt med krav om styrket demokrati og reformer. Opprørspolitiet har brukt tåregass, vannkanoner og gummikuler for å spre demonstrantene ved flere av demonstrasjonene.

  1. Les også

    Kina har hatt ellevill økonomisk vekst i fire tiår. Nå kan det være bråstopp.

  2. Les også

    Venstre-politiker nominerte Hongkong-folket til fredspris. Da eksploderte det på Facebook-siden hennes.

Les mer om

  1. Hongkong