Guatemala vil bryte med Venezuela

Den påtroppende presidenten i Guatemala, Alejandro Giammattei, sier han vil bryte de diplomatiske båndene til Venezuela når han tiltrer i januar.

Guatemalas påtroppende president Alejandro Giammattei under en pressekonferanse i Guatemala City etter at han ble nektet inngang i Venezuela i oktober.
  • NTB – TT

Giammattei og hans nye regjering vil ta over makten i Guatemala 14. januar. Mandag sa den påtroppende presidenten at han vil bryte den diplomatiske kontakten med regjeringen til Nicolás Maduro i Venezuela, melder Reuters.

– Jeg synes det er det rette. Flere søramerikanske land kommer til å gjøre det samme, sier Giammattei.

I likhet med mange andre land i regionen vil Guatemala anerkjenne opposisjonsleder Juan Guaidó som leder av Venezuela når den nye presidenten tiltrer.

I oktober ble Giammattei nektet adgang til Venezuela da han forsøkte å besøke Guaidó der. Venezuela har bestridt at Giammattei ble nektet adgang, men sagt at han ble avvist fordi han brøt med reglene for statsbesøk.

Med USA i spissen har over 50 land anerkjent den venezuelanske nasjonalforsamlingens leder Juan Guaidó som Venezuelas fungerende president. USA og de andre over 50 landene krever at Maduro må gi fra seg makten.

Søndag ga El Salvador en frist på 48 timer til Venezuela for å trekke ut sine diplomater fra landet.