Sør-Korea: Nord-Korea har avfyrt minst ett uidentifisert prosjektil

Nord-Korea har avfyrt minst ett uidentifisert prosjektil fra vestlige områder i landet, melder militæret i Sør-Korea.

Folk ser på Nord-Koreas leder Kim Jong Un i en nyhetssending på togstasjonen i Seoul i South Korea.

Utskytingen kom få timer etter at nordkoreanske medier skrev om tidligere utskytinger av rakettartilleri og det som tilsynelatende var en ballistisk kortdistanserakett sist lørdag.

Utskytingene blir beskrevet som en regulær og defensiv militærøvelse, samtidig som mediene gjør narr av Sør-Koreas kritikk av utskytingene.

Nord-Korea har avfyrt flere uidentifiserte prosjektiler i østlig retning, melder militæret i Sør-Korea.

Utskytingen ble gjort torsdag ettermiddag lokal tid vest i landet, følge en uttalelse fra det sørkoreanske forsvaret.

Les også

Nord-Korea bekrefter flere missiltester

Beskrevet som øvelse

Det er andre gang på fem dager at det meldes om utskytinger fra Nord-Korea. Lørdag gjennomførte Nord-Korea flere utskytinger, hvorav minst en skal ha vært en ballistisk kortdistanserakett.

Torsdagens utskyting kom få timer etter at den amerikanske utsendingen Stephen Biegun ankom Seoul i Sør-Korea for å drøfte hvordan det kan skapes bevegelse i de fastlåste forhandlingene mellom USA og Nord-Korea.

Samme dag beskrev statlige nordkoreanske medier lørdagens utskytninger som en regulær og defensiv militærøvelse. De gjør også narr av Sør-Koreas kritikk av utskytingene.

Forhandlingene om det nordkoreanske atomvåpenprogrammet har vært fastlåst siden februar, da toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump i Vietnam ble avbrutt uten resultat. Nord-Korea ønsket seg en lettelse i sanksjonene mot landet, men uten å få gjennomslag.

Kim har anklaget USA for å ha opptrådt uredelig i forhandlingene. Han har også uttalt at situasjonen på Koreahalvøya er fastlåst og i en kritisk fase.