Verden

USA har sendt 62.000 migranter tilbake til Mexico

USA har det siste året returnert flere enn 62.000 migranter over til grensa til Mexico som følge av den skjerpede praksisen for å slippe inn i landet.

Over 62.000 mennesker ble sendt tilbake til Mexico fra USA for å vente på behandlingen av asylsøknaden sin der. På bildet er migranter som venter ved en grenseovergang i Tijuana og over til San Diegi i California. Foto: Foto: Elliot Spagat/ AP/ NTB scanpix

 • NTB-DPA

Onsdag var det ett år siden USA satte i verk programmet «Bli i Mexico» som var blant løftene president Donald Trump ga om å redusere innvandringen til USA under valgkampen i 2016.

Tusenvis av dem som er returnert over grensa til Mexico er ikke selv fra landet, men fra andre land i Mellom-Amerika som Honduras og Guatemala. Likevel må de vente på den andre siden av grensa til USA mens søknaden om asyl behandles.

Prosessen kan ta flere måneder og i den tiden må migrantene bo i svært farlige områder, blant annet utsatt for kidnapping av kriminelle som krever løsepenger, opplyser Leger Uten Grenser.

Onsdag ble også de første menneskene fra Brasil sendt tilbake over grensa til Mexico for å måtte avvente behandlingen av sin asylsøknad der, opplyser fungerende nestleder Ken Cuccinelli i sikkerhetsdepartementet Homeland Security på Twitter. Han takker også Mexico for samarbeidet.

Mexico har utplassert tusenvis av soldater langs grensa for å hindre migranter å ta seg over til USA. I mai fjor ble 144.000 mennesker stanset på vei inn over grensa, men i desember var det tilsvarende tallet redusert til 40.620 personer.

I alt 497 migranter døde på grensen i løpet av fjoråret, viser tall fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

 1. Les også

  En ny migrantkaravane på vei mot USA

 2. Les også

  Leger uten grenser advarer om kraftig økning i kidnapping og vold mot migranter i Mexico

 3. Les også

  Over 60.000 forsvunnet i narkokrigen i Mexico

 4. Les også

  50 døde funnet i hus i Mexico

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  En ny migrantkaravane på vei mot USA

 2. KOMMENTAR
  Publisert:

  50 til Norge er ikke nok. Det må sendes noen tusen til Afghanistan også.

 3. VERDEN
  Publisert:

  FN: Minst elleve døde i forlis i Middelhavet

 4. VERDEN
  Publisert:

  USA vurderer å avvise alle ved grensa til Mexico

 5. VERDEN
  Publisert:

  Lampedusas ordfører varsler generalstreik etter at flere hundre migranter ankom øya

 6. VERDEN
  Publisert:

  I 2015 ble de ønsket velkommen. Nå er det rask retur og fire nye omstridte tiltak som skal gjelde. Vil det virke denne gangen?