Verden

Trumps «rom-hær» blir beskyldt for plagiat – latterliggjøres på sosiale medier

President Donald Trump har lenge jobbet for at det amerikanske forsvaret skal innta verdensrommet. Logoen til nyetablerte «US Space Force» blir nå sammenlignet med «Starfleet Command» i kultserien Star Trek.

  • Martin Hall Larsen
    Journalist

Ifølge en rapport fra det amerikanske forsvarsdepartementet handler det nye romforsvaret om å beskytte mot, og kanskje utvikle, våpen som ødelegger eller forstyrrer satellitter hos en potensiell fiende, skriver Forskning.no.

Flere militærfolk, og både republikanere og demokrater, skal ha vært mot ideen.

Nå har divisjonen fått offisiell logo. Trump delte den på Twitter og var svært fornøyd.

After consultation with our Great Military Leaders, designers, and others, I am pleased to present the new logo for ... https://t.co/orSA6FGnTg

Kort tid etter lot mange seg merke likheten med en annen logo. Twitter-brukere bemerket at den er ganske lik emblemet til «Starfleet Command», en intergalaktisk organisasjon fra kult-sci-fi TV-serien Star Trek.

Serien gikk sin seiersgang på TV på 60-tallet. I ettertid har det kommet flere spin-offs. Spillefilmer har også kommet, senest i 2016.

«Hva er det med Trump-familien og stjeling og plagiat?» skriver en bruker.

«Nå vil skattepengene våre bli brukt på å betale advokater fordi vi kommer til å bli saksøkt av Paramount», skriver en annen. Paramount eier rettighetene til det som kanskje en av verdens største kultserie.

En av stjernene i TV-serien, og ihuga Trump-kritiker George Takei, kommenterte også logoen. Han spurte på Twitter om det ikke var noe som var hellig lenger?

Les mer om

  1. Star Trek
  2. Trump
  3. Logo