Mann med macheter skutt ved Louvre i Paris - museet evakuert

Soldater skjøt og såret fredag en mann med machete som skal ha forsøkt å komme seg inn i Louvre-museet i Paris.

Fransk politi sikret området ved Louvre fredag. Det har vært sterk tilstedeværelse av tungt væpnede politi- og militærstyrker rundt sentrale turistmål etter terrorangrepene i Frankrike.

Mannen er alvorlig såret etter å ha gått til angrep på en gruppe med fire soldater som sto vakt ved det verdensberømte museet. En av soldatene ble såret.

En eller flere av de andre soldatene avfyrte fem skudd mot mannen, som ifølge politisjefen i Paris ropte «Allahu Akbar» (Gud er stor) da han angrep.

Politi sperret av områder rundt Louvre-museet fredag.

Tror han ville begå terrorangrep

– Vi har her å gjøre med et angrep fra en person som klart var aggressiv og representerte en tydelig trussel. Ut fra kommentarene hans tror vi at han ønsket å gjennomføre et terrorangrep, sa politisjef Michel Cadot til reportere fredag. Også Frankrikes statsminister, Bernard Cazeneuve, sa at dette hadde karakter av terrorisme.

Myndigheten fant etter hendelsen to macheter.

Situasjonen var meget dramatisk, kunne korrespondenten til den danske avisen Jyllands-Posten fortelle til egen avis:

– Jeg har akkurat snakket med en japansk familie som så sjokkert ut og virket skremt over sitausjonen. Det er også mange mennesker som har stoppet opp her for å se på hva som har skjedd. Man kan tydelig merke at de tidligere terrorangrepene sitter i bevisstheten hos folk, forteller reporter Marie Louise Albers som også sier at mange politikere var raskt ute for å takke politiet for en rask reaksjon.

Hadde ikke sprengstoff

Le Monde skriver at den dramatiske hendelsen fant sted i det underjordiske kjøpesenteret Carrousel du Louvre. Der er det inngang til museet.

Det franske innenriksdepartementet meldte klokken 10.20 at det var en alvorlig trussel mot sikkerheten og at «en operasjon» var på gang på stedet.

Mannen hadde to ryggsekker. En bombetekniker rykket også ut til stedet for å undersøke ryggsekkene, men kunne ifølge Sky news konstartere at de ikke inneholdt sprengladninger.

Ifølge Le Faigaro ledes etterforskningen av påtalemyndighetenes antiterror-enhet.

Politi sperret av områder rundt Louvre-museet fredag.

Soldaten som ble angrepet, ble lettere såret, mens tilstanden til angriperen betegnes som alvorlig.

Louvre-museet rommer noen av verdens mest kjente kunstverk, blant dem Leonardo da Vincis «Mona Lisa».

Museet ble straks evakuert og stengt, og politiet har sperret av gatene i området.

Identiteten til angriperen er ikke kjent.

Det franske militæret har hatt soldater på patrulje sentralt i Paris etter terrorangrep i 2015 og 2016. Paris’ kollektivtransport varsler at metrostasjonen på stedet, Palais Royal Louvre, er stengt.