Verden

Muellers team etterforsker sparkingen av Comey

Spesialetterforsker Robert Muellers kontor har avhørt visejustisminister Rod Rosenstein om president Donald Trumps sparking av FBI-sjefen James Comey.

Spesialetterforsker Robert Mueller har begynt å se på Donald Trumps sparking av FBI-sjefen James Comey. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB Scanpix

 • NTB

Det er ikke helt klart når samtalen fant sted eller hvor lenge den varte, men den viser at Mueller er i gang med etterforskningen av Trumps plutselige sparking av Comey.

 • Russland-granskerne har nettopp gitt Trump to dårlige nyheter

Rosenstein er relevant fordi han skrev et notat i mai som Det hvite hus holdt fram som en begrunnelse for å sparke FBI-sjefen.

Mueller er interessert i om sparkingen av Comey innebar at Trump forsøkte å legge hindringer i veien for etterforskningen av republikanernes forbindelser til Russland under valgkampen. Det ville i så fall være en alvorlig sak.

Selv om den formelle begrunnelsen for å sparke Comey var hans befatning med epostskandalen rundt Hillary Clinton, sa Trump etterpå at det var på grunn av Russlands-etterforskningen.

Rosenstein er i dag øverste ansvarlig for justisdepartementets etterforskning av Russlands-forbindelsene etter at justisminister Jeff Sessions erklærte seg inhabil på grunn av sine egne møter med russiske tjenestemenn.

Les mer om

 1. Donald Trump
 2. Etterforskning

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Alle toppene som har tatt i Russland-etterforskningen, er blitt angrepet av Trump

 2. VERDEN

  De var Trumps nærmeste før de ble presset ut. Nå har de vært inne til hemmelig avhør.

 3. VERDEN

  Nedgradert av Trump fredag: Nå har kongresskomité offentliggjort omstridt notat

 4. VERDEN

  Slik kan USAs nye justisminister påvirke Russland-etterforskningen

 5. VERDEN

  En etter en har fått sparken av Trump. Her er årsakene til at det er noe helt annet å sparke Mueller.

 6. VERDEN

  CBS: Ansatte i USAs justisdepartement diskuterte muligheten for å fjerne Trump