Verden

Kvinne mistet livet av lufttrykket fra jetfly som tok av på Sint Maarten

En kvinnelig turist mistet livet da hun ble slengt om kull av lufttrykket fra et jetfly som tok av på den karibiske øya Sint Maarten.

Arkivfoto: En Airbus A340-maskin på vei inn for landing på prinsesse Juliana-flyplassen på den nederlandske delen av øya Saint Martin i Karibia. Foto: Stephanie Rousseau / Shutterstock / NTB scanpix

 • NTB

Den 57 år gamle turisten fra New Zealand ble slengt mot en mur da hun prøvde å holde seg fast til et gjerde da en Boeing 737-maskin tok av onsdag.

Hundrevis av turister møter frem daglig for å oppleve innflyvningen til store passasjerfly rett over stranden ved enden av rullebanen på flyplassen på det nederlandske territoriet Sint Maarten.

10–20 meter

Flyene kommer inn bare 10–20 meter over stranden. Den store attraksjonen er ankomstene til KLMs jumbojet og Air Frances Airbus A-340 flere ganger i uken.

Arkivfoto: «Eksosstrømmen fra ankommende og avreisende fly kan forårsake alvorlig fysisk skade som kan resultere i alvorlige skader og/eller død», heter det på advarselsskiltet på Maho-stranden like utenfor gjerdet til flyplassen. Foto: Stephanie Rousseau / Shutterstock / NTB scanpix

Like populært er det å stille seg opp i lufttrykket av de store passasjerflyene når de tar av. Flere titalls mennesker klamrer seg da til gjerdet, bare rundt 30–40 meter bak flyene når de gir gass, tross i store skilt som advarer mot å stille seg rett bak flyene.

Flere titalls mennesker er blitt skadet gjennom årene, men det var onsdag første gang noen har mistet livet.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Airbus
 2. New Zealand
 3. Fly

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Ulykkesflyet var blant verdens eldste passasjerfly i fortsatt drift

 2. VERDEN

  Setter inn ekstrafly for Nordmenn strandet i «Syden»

 3. VERDEN

  Lynnedslag i fly er «veldig vanlig». Piloten hevder lynet startet problemene for Aeroflot-flyet.

 4. VERDEN

  Orkanen Irma øker i styrke - jager millioner på flukt i Florida

 5. VERDEN

  Sandfaste passasjerer flys hjem i dag

 6. VERDEN

  Flyselskap forventer å fly Boeing 737 MAX igjen i januar