- For ung til å være karnevaldronning

Julia (7) brøt sammen under paraden i Rio.

Det årlige karnevalet i Rio de Janeiro får mye oppmerksomhet verden rundt.

I år har et av de heteste temaene vært Julia Lira, som i en alder av syv år var den yngste som noen gang har gått i front for en sambagruppe i paraden.

Gikk rettens vei

Normalt er det magre og svært lettkledde modeller som er frontfigurer for de ulike sambaskolene, og reaksjonene var sterke da det ble kjent at Julia skulle bekle en av disse rollene.

Julia fikk hjelp av faren da oppstyret foran 80.000 tilskuere og pressen ble for mye. FOTO: SCANPIX

En statlig organisasjon som arbeider for å styrke barnas rettigheter i Brasil, gikk rettens vei for å stoppe 7-åringens opptreden, men fikk ikke medhold av dommeren da saken ble behandlet i forrige uke.

— Vi er ikke motstandere av at barn deltar i karnevalet, det er en del av den brasiliansk kulturen. Det vi ikke kan tillate, er at en 7-åring går inn i en rolle som tradisjonelt har hatt et sterkt seksuelt fokus , sier Carlos Nicodemos, leder for Rio de Janeiro state Council for the Defense of Children and Adolescents.

Lilla fjær og miniskjørt

Kledd i et miniskjørt med lilla fjær ledet Julia natt til mandag Viradouro-gruppen inn på den enorme Sambadrome-arenaen, og ble presentert for tilskuerne av faren Marco, som er leder for sambagruppen.

Men ti minutter inn i prosesjonen ble det for mye for 7-åringen: Hun brøt sammen i gråt da fotografene omringet henne inne på arenaen, og måtte eskorteres bort av sin mor og far.

Litt senere kom hun tilbake og fullførte paraden, opplyser faren.

Julia og faren da det ble kjent at domstolen ville tillate henne å gå som dronning under karnevalet. FOTO: SCANPIX

— Uskyldig og fantastisk

Reaksjonene blant de 80.000 på arenaen, som er spesialbygget for karnevalet, var mange:

- Hun er for ung til å være dronning for gruppen. En jente i den alderen burde ikke bli kastet inn i en slik rolle, sier Marister Deniz (60) til BBC .

Men Carlos Alberto i Viradouro-gruppen er uenig:

— Alle grupper har rett til å være innovative og velge hvilken artist de vil ha som frontfigur, enten det er en vakker kvinne med flott kropp eller et uskyldig og fantastisk barn, sier han.

Over 700.000 turister reiser dette året til Rio for å delta i karnevalet.

Blant de største kjendisene som har tatt turen i år, er artisten Madonna med barna og kjæresten, brasilianeren Jesus Luz.

Paraden sendes direkte på TV i Brasil, og følges av mange milioner mennesker.

Madonna med barna Lourdes (ved siden av seg) og Mercy (til høyre), og kjæresten Jesus Luz inne på Sambadromen. FOTO: SCANPIX