Verden

Dømt til livstid etter dobbeltdrap i Sverige

Her inne begynte drapsmennene å skyte vilt med automatvåpen.

To menn er dømt til livstid mens seks personer har fått lange straffer etter at to menn stomet inn på en kro og åpnet ild med automatvåpen.

  • Frode Sætran

Drapene skjedde på Vårväderstorget i Göteborg 18. mars i fjor.

To menn med dødningemasker kom inn døren med automatvåpen. Den ene holdt vakt ved døren mens den andre begynte å skyte inn i lokalet. Da skuddsalven stilnet, lå en 25-åring død igjen.. Flere ble alvorlig skadet, minst én må leve med varige mén.

Drapsmennene kom tilbake

Drapsmennene forlot åstedet. Kort tid etterpå kom de tilbake og likviderte Petar Petrovic (20), som hadde stått utenfor mens skytingen pågikk inne i restauranten.

Integreringen er mislykket. Göteborg er den byen i Norden hvor voldskriminaliteten er på sitt høyeste, sier politiinspektør Ulf Bostrøm i det lokale politiet.

Filmet drapshandlingene

Vitner har forklart at den ene gjerningsmannen filmet drapene. Én av drapsmennene hadde på seg en refleksvest med politilogo. Påtalemyndigheten anser angrepet som rettet mot rivaliserende personer i et kriminelt nettverk i bydelen Biskopsgården.

Drapsmennene filmet ugjerningen: — Etter at de hadde tømt magasinene tok de rolig opp en mobiltelefon og filmet sine ofre.

Livstid

To menn på 28 og 25 år er nå dømt til livstid, mens de siste seks ble dømt til lange fengselsstraffer, opp til 14 år. De seks var under 21 år gamle på gjerningstidspunktet.

De dømte må også betale drøyt fem millioner kroner sammenlagt i oppreisning og erstatning til ofrenes pårørende, og til de overlevende som befant seg på restauranten den aktuelle kvelden.

Frustrert politimann: - Det blir en het og kaotisk sommer