23 overgrepsanmeldelser på svensk festival

Jenter helt ned i 12-årsalderen opplevde å bli befølt under konsert.

Politiet har opplevd å få svært mange overgrepsanmeldelser etter festivaler i Karlstad og Norrköping i helgen. Her patruljerer de på Bråvallafestivalen.
  • Inga Skogvold Rygg
  • Geir Barstein

På festivalen Putte i Parken i Karlstad har politiet mottatt til sammen 23 anmeldelser om seksuelle overgrep etter at festivalen ble avsluttet lørdag kveld, melder DN.se.

Politiet meldte innledningsvis at det dreide seg om over 30 anmeldelser, men nedjusterte tallet i løpet av søndagen. Det skal i hovedsak dreie seg om grupper på syv-åtte gutter som går rundt og tafser på jenter i alderen 12 til 15 år.

– Akkurat nå er det 23 anmeldelser, 16 fra fredag og 7 fra i går kveld. Det finnes selvfølgelig mørketall og flere kan komme inn, sier vakthavende befal Per-Arne Eriksson ved politiet i Värmland til avisa.

Vanskelig for politiet

Det skal først og fremst være snakk om unge jenter som utsettes for overgrepene. Det yngste offeret fredag var 12 år gammel. Til SVT sier vakthavende politibetjent Per-Arne Eriksson at de fleste overgrepene skal ha skjedd i publikumshavet foran scenen, hvor det er vanskelig for politiet å jobbe.

På festivalens Facebookside skriver de at de har dyp medfølelse med de som har fått festivalopplevelsen sin ødelagt, og oppfordrer folk til å ta vare på hverandre.

Fem voldtektanmeldelser

Også på Bråvallafestivalen i Norrköping har det vært flere tilfeller av seksuelle overgrep.Ifølge SVT er det nå levert inn fem voldtektsanmeldelser. I et av tilfellene skal en kvinne som jobbet som frivillig på festivalen blitt forsøkt voldtatt av en annen frivillig.

Ifølge Expressen skal én av voldtektene i Norrköping ha skjedd blant publikum under en konsert med Zara Larsson. Artisten har selv gått ut på Twitter og fordømt overgrepet.