20-åring pågrepet for dobbeltdrap i Sverige

Stockholm (NTB-TT): En 20 år gammel mann er pågrepet, siktet for å ha drept en 62-årig mann og en 71 år gammel kvinne i nord for Hudiksvall øst i Sverige. Den mistenkte og ofrene skal ikke har kjent hverandre fra før.

En intens politijakt pågikk etter den dobbeltdrapsmistenkte i Hudiksvall i Sverige. Foto: Mats Andersson / TT / NTB scanpix
  • NTB
En 20 år gammel mann er pågrepet, siktet for å ha drept en mann og en kvinne i nord for Hudiksvall øst i Sverige. Foto: Mats Andersson / TT / NTB scanpix

Mannen ble pågrepet sent fredag ettermiddag etter en stor politiaksjon som pågikk gjennom dagen. Politiet lette med helikopter, hunder og patruljer fra den nasjonale innsatsstyrken. Blant annet ble det funnet blodspor i terrenget som politiet mistenker kom fra den antatte gjerningsmannen. Omstendighetene rundt pågripelsen er ikke kjent.

– Det virker ikke som om det er noen relasjon mellom den mistenkte og ofrene. De ser ikke ut til å ha kjent hverandre, sier etterforskningsleder Christer Sammens.

Utilregnelig?

20-åringen har blitt avhørt og nekter straffskyld, sier Jan Nyman, som er mannens advokat. Den siktede er ikke kjent for politiet fra før. Mistanken mot ham ble forsterket etter første avhør, ifølge etterforskningsleder Sammens. Politiet vet ennå ikke hva motivet til ugjerningen er.

– Vi har en viss oppfatning, men har ikke et klart motiv ennå. Ofte er det et hevnmotiv eller sjalusi som ligger bak, men vi ser ikke noe sånt her, sier Sammens til TT.

– Er dette utført av en som er utilregnelig?

– Ja, det er tegn som tyder på det.

– Ufattelig

Politiet ble varslet om hendelsen sent torsdag kveld, da en person ringte 112 og varslet om bråk fra en leilighet i området. Da politiet kom til huset, fant de mannen og kvinnen hardt skadd. Livet deres sto ikke til å redde, og de døde før de kom til sykehus.

– Det er helt ufattelig, sier en nabo etter dobbeltdrapet. Han forteller at han hadde planer med dem i julen.

– Jeg traff dem senest på ettermiddagen, og vi skulle være sammen på julaften, spise og prate litt, men nå blir det ikke noe av det.

Spor på stedet fikk politiet til å mistenke at gjerningsmannen hadde flyktet inn skogen ved boligen. Det ble iverksatt en storstilt jakt på det en lokal politibetjent omtalte som en «gal gjerningsmann», og naboene ble evakuert og innlosjert på hotell. Politiet mistenker ikke at det er flere gjerningsmenn bak drapene.

Småbyen Hudiksvall ligger i Gävleborg, rundt 12 mil sør for Sundsvall. (©NTB)