Verden

Minst syv drept i to bombeangrep i Egypt

Seks politifolk og en sivil person er drept i to separate bombeangrep i Egypt.

Etterforskere gransker åstedet for et bombeangrep i Kairo fredag.
 • NTB

Det dødeligste angrepet fant sted tidlig fredag ved veien til pyramidene, i Talibya-distriktet, ifølge det statlige egyptiske nyhetsbyrået MENA.

Bomben eksploderte like før fredagsbønnen, på et tidspunkt da Kairos gater er bortimot folketomme. Politiet finkjemmet etterpå et avsperret område for å finne eventuelle andre sprengladninger.

Ifølge innenriksdepartementet i Egypt var det to offiserer, en politimann og tre vernepliktige som ble drept. Ytterligere tre vernepliktige ble såret.

Sprengladningen som detonerte, lå i en søppelkasse ved en kontrollpost nær en moské.

Hassam-bevegelsen, en militant opprørsgruppe som har tatt ansvar for en serie lignende angrep, sier den sto bak angrepet.

De har imidlertid ikke foreløpig påtatt seg ansvaret for det andre angrepet, som skjedde ved en vei mellom byen Kafr el-Sheikh ved Nildeltaet og den nordlige kystbyen Baltim. En tilfeldig forbipasserende ble drept, mens to politimenn ble såret, opplyser innenriksdepartementet.

Militante opprørere har gjennomført flere angrep mot politi og militære siden kuppet mot den folkevalgte regjeringen til president Mohamed Mursi i 2013. (NTB)

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  MDGs nye sjef ofrer ikke det tredje kjønn og rusreform for å vinne flere miljøvelgere

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5