Verden

Piloten i fotballtragedien hadde forfalsket papirene sine, hevder advokat.

Piloten i flyet som styrtet i Colombia med et brasiliansk fotballag oppfylte ikke kravene til å fly kommersielle fly, hevder en advokat for en av de omkomne.

71 av de 77 som var om bord i charterflyet som styrtet utenfor Medellin i Colombia 2. desember omkom i ulykken. Foto: Ricardo Moraes / Reuters / NTB scanpix
  • NTB

La Paz (NTB-Ritzau): Advokaten representerer familien til andrepilot Fernando Goytia. Begge pilotene omkom i flystyrten.

– Vi er i stand til å dokumentere at førstepilot Miguel Quiroga ikke hadde gjennomført mange nok flytimer til å fly kommersielle fly, sier advokat Omar Duran.

Han legger til at andrepiloten var klar over at hans kollega hadde jukset med papirene, men sa ingenting i frykt for å skade flyselskapets omdømme.

  • De var på vei til cupfinale da flyet styrtet. Forsvarsspilleren overlevde den dramatiske ulykken.

71 av de 77 menneskene om bord i det bolivianske flyselskapet LaMias charterflight omkom i styrten, blant dem de sju besetningsmedlemmene, 21 brasilianske journalister og 19 av spillerne på det brasilianske fotballaget Chapecoense.

Granskingen har vist at flyet gikk tom for drivstoff kort tid før landing i Medellin i Colombia, noe Bolivias forsvarsminister Reymi Ferreira mener flykapteinen må ta det hele og fulle ansvaret for. (©NTB)

Les mer om

  1. Fly
  2. Colombia