Verden

Trump vil nekte muslimer innreise til USA

Reaksjonene er sterke etter Donald Trumps utspill om at USA må nekte alle muslimer innreise til USA inntil videre.

Trump taler under et arrangement i Nevada tidligere i år. Foto: Lance Iversen/AP/NTB Scanpix

 • Ntb

– DonaldTrumps utspill er helt forvirret. Hans forslag er ikke seriøst, tvitret Jeb Bush, som i likhet medTrumpkjemper om å bli Republikanernes presidentkandidat.

– Latterlig, mener guvernør Chris Christie, en annen avTrumps rivaler.

Hillary Clinton, som er favoritt til å bli demokratenes presidentkandidat, omtalerTrumps ideer som «kritikkverdige, fordomsfulle og splittende».

Ben Rhodes, som er utenrikspolitisk rådgiver i Det hvite hus, sier at forslaget strider mot amerikanske verdier, religionsfrihet og landets nasjonal sikkerhetsinteresser.

– Hat utenfor fatteevne

Trumpsier i en uttalelse sendt til mediene mandag at meningsmålinger viser et «hat» fra muslimer mot amerikanere som kan føre til flere angrep. USA bør innføre innreisenekt fram til Kongressen kan sette i verk noen tiltak, mener han.

Les også:

Les også

Ingen nye løsninger fra Obama i TV-tale om terrorkampen

– Uten å se på de forskjellige meningsmålingene er det tydelig for alle at hatet er utenfor fatteevne. Hvor dette hatet kommer fra og hvorfor må vi finne ut av. Fram til vi kan fastslå og forstå dette problemet og den farlige trusselen det utgjør, kan ikke vårt land være offer for forferdelige angrep av mennesker som bare tror på jihad, og som ikke har noe fornuft eller respekt for menneskeliv, heter det i uttalelsen.

– Skal gjelde «alle»

Trumps kampanjeleder Corey Lewandowski ble spurt i en epost om innreiseforbudet skulle gjelde spesielt for innvandrere eller om det også skulle gjelde visum til studenter, turister og andre reisende til USA. Hans svar var «alle».

Litt senere sendteTrumput en melding der han understreker at forslaget om innreiseforbud ikke skal gjelde for muslimer som allerede er bosatt i USA, men at det er viktig å være på vakt.

Trumpleder kampen om å bli republikansk presidentkandidat, men det er fortsett nesten to måneder til første stemme skal avlegges i nominasjonskampen.

Les også:

 1. Les også

  USA ber Norge delta i krigen i Syria

 2. Les også

  Bør vi frykte Trump? | Thor Steinhovden

 3. Les også

  Hadia Tajik snakker om oss, ikke med oss | Muniba Ahmad

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Tøff høringsrunde om Trumps innreiseforbud

 2. VERDEN

  Syv spørsmål og svar om Trumps innreiseforbud for flyktninger

 3. VERDEN

  To av tre republikanere er enig med Trump: Muslimer bør nektes adgang til USA.

 4. VERDEN

  Trump: – Jeg hadde rett om islamistisk terror

 5. VERDEN

  Høyesterett gir grønt lys for Trumps innreiseforbud

 6. VERDEN

  Hawaii-dommer blokkerer Trumps reviderte innreiseforbud