Overlevde på <br/>kull og urin

Kinesiske gruvearbeidere innesperret i seks dager.

Ut av dette hullet var det de to kinesiske gruvearbeiderne klarte å presse seg ut, etter at de var innesperret i kullgruven i nesten seks dager.

Les også:

Les også

181 kinesiske gruvearbeidere fryktes omkommet

Les også

Reddet etter tre døgn


To kinesiske gruvearbeidere brukte seks dager på å grave seg ut etter at kullgruven de jobbet i raste sammen.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

De to brødrene Meng Xianchen og Meng Xianyou jobbet i en illegal gruve i Beijings Fangshan-distrikt, og kullgruven kollapset sent på søndag 18. august.

— Kullet luktet godt

To dager senere ble alle redningsforsøk avbrutt, fordi man regnet med at man ikke kunne redde noen av de innesperrede gruvearbeiderne.

De pårørende oppholdt seg utenfor den stengte gruveåpningen for å sørge over livene som gikk tapt.

Men to av arbeiderne klarte altså på mirakuløst vis å overleve. De grov seg en tunnel ut, og spiste kull og drakk urin.

— Først har man ingen følelse. Så kjenner man at man er så sliten at man ikke klarer å krype lenger. Jeg spiste en bit kull, og synes den var velluktende, sier Xianchen ifølge Reuters.

— Kull er beskt og skarpt, men man kan tygge opp biter på størrelse med en finger. Vi fikk tak i to tomme vannflasker og fylte dem med urin. Man kan kun ta små slurker om gangen, og etterpå har du bare lyst til å gråte, sier han.

Flere ulykker

Ingen av brødrene hadde avføring i løpet av de seks dagene i gruven, og det var først på sykehuset at de klarte å gå på do.

— Avføringen var full av kull, sier brødrene.

Begge to sier de ikke kommer til å jobbe i gruve igjen.

En gasseksplosjon i en illegal gruve i indre Mongolia forårsaket at sju mennesker mistet livet sist lørdag. Dette skjedde på samme tid som myndighetene var i gang med å hjelpe familiene til de 181 gruvearbeiderne som ble sperret inne og døde etter forrige ukes flom i østlige deler av Kina.