Verden

Somalia: 15 drept i hotellangrep

15 mennesker – deriblant to politikere – ble drept i et angrep mot Ambassador Hotel i Somalias hovedstad Mogadishu.

En skadet mann bæres bort fra hotellet etter angrepet.
  • Hans O. Torgersen
    Journalist
  • NTB

Minst 20 er skadet ifølge Al-jazeera.

Angrepet startet med en bilbombe onsdag kveld, og deretter ble det meldt om skyting inne på hotellet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Hotellet brukes ofte av diplomater og forretningsfolk.

Politikerne Mohamud Mohamed og Abdullahi Jamac døde på hotellet. De bodde der, sier politimannen Ibrahim Hassan til Reuters.

– Overfylt sykehus

En BBC-reporter forteller til den britiske statskanalen at skadene etter eksplosjonen er enorme, og at byens sykehus er overfylt.

Dette bildet viser fasaden på hotellet etter angrepet.

Islamistgruppa al-Shabaab har tidligere gjennomført mange lignende angrep i byen, og har også påtatt seg ansvaret nå, skriver BBC.

«Vi angrep hotellet med en bilbombe og vi gikk inn. Vi skal komme med detaljer senere», sier Sheikh Abdiasis Abu Musab, talsmann for al-Shabaab, til nyhetsbyrået Reuters.

Eksploderte ved hotellet

En politisjef i byen, Da'ud Hajji, forteller til CNN at angrepet startet med at en bilbombe eksploderte ved innkjøringen til hotellet.

Brennende biler utenfor hotellet etter at en bilbombe startet angrepet.

Angrepet skjer kort tid før Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan etter planen skal besøke Mogadishu.

Tidligere på onsdagen opplyste det amerikanske forsvarsdepartementet at en av al-Shabaabs ledere «trolig» ble drept i et amerikansk luftangrep 27. mai.

Til sammen 16 al-Shabaab-medlemmer ble drept i angrepet, og en av dem skal ha vært Mohamed Mohamud Ali, mannen som omtales som hjernen bak terrorangrepet mot en høyskole i Garissa i Kenya i fjor, der 148 mennesker ble drept.

Les også

  1. - 150 islamister drept i amerikansk droneangrep i Somalia

Les mer om

  1. Mogadishu
  2. al-Shabaab