Verden

Apple vil gjøre det umulig å hacke iPhone

Apples ingeniører jobber med ny sikkerhetsteknologi som vil gjøre det nærmest umulig for myndigheter å bryte seg inn låste iPhoner.

tad383ca_doc6ock5jthutc16le0ple6.jpg
  • Ntb

Hvis teknologiselskapet lykkes i arbeidet, vil det bli svært vanskelig for politiet å låse opp telefonene — selv om de skulle vinne fram med rettslige krav av den typen FBI har fremmet i USA, skriver New York Times.

I den pågående striden med FBI nekter Apple å låse opp telefonen til avdøde Syed Rizwan Farook, som sammen med sin kone drepte 14 personer i San Bernardino i desember.

Saken har vakt sterke reaksjoner i USA, blant annet har presidentkandidat Donald Trump oppfordret til boikott av selskapet.

  • Har du sjekket dine apper?Mener kjente norske apper snoker for mye
    I et intervju med ABCNews onsdag sier Apple-sjef Tim Cook at han planlegger å snakke med president Barack Obama om saken.

Han sier at den eneste måten å få informasjon ut av telefonene på, er om selskapet designer en programvare som han sammenligner med kreft.

— Hvis en domstol ber oss om å skrive denne programvaren, tenk på hva annet de kan be oss om å skrive. Kanskje et operativsystem for overvåking, kanskje muligheten til at politimyndighetene kan skru på kameraet, sier Cook.

Les også

  1. Apple i krangel med FBI: Når sikkerhet og sikkerhet står mot hverandre

  2. - Pappa, jeg skulle ønske jeg kunne lage pannekaker av lego

  3. «Hvem tror de at de er?»