Verden

Isnende kulde utløser skiglede, snøballkriger og flom av idyllbilder i Europa

Snø og kuldegrader preger store deler av Europa. Her er noen bilder.

Nathan er lei seg for at franske alpinanlegg er stengt. Han satte derfor utfor ved Sacre Coeur-kirken sentralt i Paris. Med vekslende hell. - Desverre er dette alt vi har, sier den urbane alpinisten.
  • Kjetil Hanssen
    Kjetil Hanssen
    Journalist

I London har det vært ganske friskt, og lørdag er det meldt ned til 7 minus. I neste uke kan igjen fontener og statuer tine. Da er det varslet opp i 10–13 grader pluss. Men i mellomtiden er fontenen ved Trafalgar Square dekket av istapper:

Tyskland fikk et dryss av snø forleden. I første omgang ga det trafikalt trøbbel. Men etterpå koste folk seg utendørs. I Volkspark Wilmersdorf i Berlin fant folk frem kjelker og akebrett:

I Erfurt måtte brannvesenet ut for å fjerne istapper:

I Dortmund fant store og små veien til byens parker. De neste dagene skal nattetemperaturen ned i 15–17 minus her:

I franske Rennes er varmegradene nå så vidt tilbake på dagtid. Men i Liffre-skogen benyttet et par anledningen til en liten snøballkrig:

I Sevenoaks i britiske Kent har mange tatt seg en spasertur i Knole Park. Disse traff på en firbent turgåer. Her er det i dagene fremover bare en håndfull minusgrader:

Danskene har også hatt friske vintertemperaturer. I København var Christian fra kommunens tekniske etat ute for å sjekke tykkelsen på isen i Sankt Jørgens sø.

Det kan det være grunn til. Allerede i helgen er det ventet av termometeret viser bitte litt rødt i den danske hovedstaden.

Ved majestetiske Mont-Saint-Michel i Frankrike la det seg snø mellom den lille øya og fastlandet. Men det varer ikke lenge. Her er det varslet opp mot 14–15 varmegrader om noen dager:

Det er ikke bare i Paris at folk har satset på urbane skiopplevelser. Kyle Hamilton tok frem snøbrettet og satte utfor i Holyrood Park i Edinburgh i Skottland.

Også her er moroa snart over. De neste dagene skal tempen vippe mellom rødt og blått. Over helgen blir det opp mot ti varme.

Les mer om

  1. Snø
  2. Skiglede
  3. Europa
  4. Vær