Anklager Trump for å ha skapt «forventning om pågripelse»

Ekspresident Donald Trump har skapt en falsk forventning om at han ville bli pågrepet, mener statsadvokaten på Manhattan, som gransker Trump.

USAs president Donald Trump risikerer tiltale.

Statsadvokatkontoret skriver dette i et brev til republikanerne i Representantenes hus torsdag. Brevet er et svar på republikanske kongressrepresentanters krav om å få informasjon om etterforskningen av Trump, skriver Reuters.

Men det kravet er en utidig innblanding i New Yorks suverenitet, skriver statsadvokaten i brevet.

Tidligere på torsdagen meldte flere medier at storjuryen i New York som gransker ekspresidentens rolle i den såkalte hysjpenge-saken, ikke skal møtes mer denne uka.

Det skriver blant andre NBC News.

Trump risikerer tiltale i forbindelse med utbetaling av såkalte hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels. Han hevdet nylig at han ville bli pågrepet tirsdag, noe som ikke skjedde. Politiet i New York og Washington har økt beredskapen og sikkerheten av frykt for at hans tilhengere kan komme til å ty til vold.

Juryens medlemmer ble bedt om å være forberedt på å møtes torsdag. Det skal imidlertid være mye som tyder på at møtet ikke finner sted ettersom storjuryens medlemmer jobber med en annen sak.