John McCain slakter film om valget av Sarah Palin

Likheten mellom virkelighetens Sarah Palin og filmen "Game Changes" hovedrolleinnehaver Julianne Moore, er slående. Woody Harrelson spiller valgkampstrategen Steve Schmidt.
  • Skaff meg en kvinne da, skal republikanernes presidentkandidat senator John McCain ha brølt da han fikk høre at han ville være sjanseløs hvis han valgte en av de kvalifiserte, og kjedelige, hvite mennene som kunne bli republikanernes visepresidentkandidat i 2008.Nå hevder McCain at historien er oppspinn.

Sarah Palin suste opp på den amerikanske politiske himmelen som en meteoritt da hun som en nærmest ukjent og umerittert guvernør i Alaska plutselig ble hentet frem i rampelyset som senator John McCains partner i kampen om Det hvite hus.

McCain håpet den joviale hockeymoren skulle redde ham fra et ydmykende nederlag mot den da så umåtelig populære senatoren Barack Obama. Men snart var det Palins manglende erfaring og innsikt som vakte mest oppsikt.

Det hele er nå blitt en helaftens film, Game Change , som lørdag hadde première på den amerikanske TV-kanalen HBO.

Politisk idiot

Hovedrolleinnehaveren Julianne Moore får ifølge New York Daily News skryt av kritikerne for sin tolking av rollen som Palin. Hun fremstilles som en politisk idiot, uten grunnleggende kunnskap om historien eller global politikk.

John McCain hevdet på den konservative TV-kanalen Fox News i går at han ikke hadde sett filmen. Han stemplet likevel filmen som et elendig hastverksarbeid basert på anonyme kilder.

Filmen beskriver hvordan McCain-kampanjen etter å ha sikret seier i republikanernes primærvalg, innser at de kommer til å være sjanseløse mot demokratenes kandidat, Barack Obama.

— Vi trenger desperat en visepresidentkandidat som kan endre spillets gang, og ingen av disse middelaldrende hvite karene er i stand til det, skal valgkampstrategen Steve Schmidt ha sagt til McCain.

— Så skaff meg en kvinne, skal McCain ha svart.

Spikeren på hodet

På Fox News i går benektet McCain at dette noensinne hadde skjedd.

Problemet for McCain er at Schmidt mener filmen treffer spikeren på hodet.