Flyvraket er ikke funnet

Gjennom hele ettermiddagen og kvelden kom det motstridende meldinger om flyvraket var funnet eller ikke. Nå ser det ut til at alle er enige: Flyvraket er ikke funnet.

EgyptAir hevder de har fått et brev fra egyptiske myndigheter som bekrefter funn av flyvraket.

Etter mye frem og tilbake kunne det torsdag kveld endelig se ut som om egyptiske og greske myndigheter hadde blitt enige om at flyvraket ikke var funnet.

Det skjedde etter flere timer med full forvirring.

Hæren: – Vi har funnet vrakdeler

Allerede tidlig torsdag ettermiddag ble det klart at det var funnet vrakrester som trolig stammet fra det egyptiske flyet som styrtet på vei fra Paris til Kairo natten før. De fleste mediene siterte kilder fra det greske forsvarsdepartementet som hadde bekreftet funnene.

Den franske avisen Le Monde skrev at en talsperson for hæren med navn Vassilis Beletiotis hadde sagt at det var funnet vrakdeler som så ut til å stamme fra det savnede flyet.

Avviste funnene, så bekreftet de igjen

Overraskelsen var derfor stor da flyselskapet EgyptAir rundt klokken 18 avviste funnet av vrakdelene:

– EgyptAir har vært i kontakt med greske myndigheter som ikke kan bekrefte denne informasjonen, het det i en uttalelse fra flyselskapet.

Tre kvarter senere gikk EgyptAir tilbake på avvisningen. De kunne nå bekrefte at flyvraket var funnet. Det var visepresidenten i flyselskapet, Ahmed Adel, som i et eksklusivt intervju med CNN kunne avsløre dette.

I en pressemelding som EgyptAir la ut på sin Facebookside skriver de at de hadde mottatt et brev fra utenriksdepartementet i Egypt som bekreftet funn av vraket av det savnede flyet. Pressemeldingen ble lagt ut litt før klokken 19.

Flyselskapet utdypet på Twitter at det i tillegg til vrakrester også var funnet redningsvester. De skrev også at vraket hadde blitt funnet i nærheten av øya Karpathos.

Full forvirring etter ny avvisning

Forvirringen toppet seg derfor da greske luftfartsmyndigheter avviste at flyvraket var funnet rundt klokken 20.30. Nyhetsbyrået AP siterte en anonym kilde i luftfartsmyndighetene på at vrakrestene som var funnet, ikke tilhørte et fly.

Ifølge den franske TV-kanalen BFMTV sa presidenten for den greske komiteen for luftfartssikkerhet, Athanassios Binos, at vrakdelene ikke tilhørte et fly.

– Foreløpig viser analysen av vrakdelene som er funnet at de ikke tilhører et fly. Min egyptiske kollega bekreftet dette overfor meg da vi sist snakket sammen, som var rundt klokken 18.45.

Og så, like før klokken 22 torsdag kveld så det endelig ut som om alle var enige. EgyptAir trakk da tilbake sin tildigere bekreftelse, i alle fall overfor CNN.