Fly styrtet midt i storby i DR Kongo, minst 23 omkomne

Det er funnet minst 23 omkomne etter at et passasjerfly styrtet i et tett befolket område i millionbyen Goma øst i Kongo søndag, opplyser redningsarbeidere.

En stor folkemengde samlet seg på hustakene nær området der flyet styrtet søndag. Bildet er gjengitt med tillatelse fra Twitter-brukeren.

Flyselskapet Busy Bee har tidligere opplyst at det var 17 passasjerer og to besetningsmedlemmer om bord.

Flyet, som er av typen Dornier, var på vei til Beni, 35 mil nord for Goma, da det styrtet søndag morgen, opplyser en ansatt i selskapet.

Flyet styrtet i et boligområde i nærheten av flyplassen like etter avgang. Det er ikke kommet meldinger om hvorvidt noen på bakken omkom da flyet styrtet.

Flere bilder og videoer som er postet i sosiale medier viser at det oppsto en voldsom brann etter styrten.

En video lagt ut av en Twitter-bruker viser et utbrent flyvrak som har truffet flere bygninger. En stor menneskemengde er på stedet, og det høres sirener fra utrykningskjøretøyer.

Den lokale journalisten Barak Munyampfura Heritier har tvitret bilder fra stedet der flyet kræsjet. Det viser en røyksky og deler av flyet ved noen bygninger i byen.

Det var en Dornier 228–200 operert av det lokale selskapet Busy Bee som styrtet i Goma søndag. Flyet på bildet er fotografert i mars i år på flyplassen i millionbyen i DR Kongo.