Spesialgransker Mueller er kommet til poenget, men vitsemakerne fortsetter

Trump-tilhengere mener USAs president fortjener en unnskyldning og TV-komiker Stephen Colbert svarte: «Jeg beklager ... at du er en forferdelig president».

Programledere i amerikanske prateprogrammer: (F.v.) Stephen Colbert, Trevor Noah og Jimmy Kimmel.

Søndag kunngjorde USAs justisminister konklusjonene fra den store granskningen av russisk innblanding i 2016-valgkampen.

Kortversjonen:

  1. Hverken president Donald Trump eller noen i hans valgkampstab sto i ledtog med russerne.
  2. Spesialgransker Robert Mueller ville hverken anklage eller renvaske Trump for forsøk på «motarbeiding av rettsvesenet». Justisminister William Barr konkluderte med renvasking.

Har pirket i saken i to år

Folk i Trumps stab mener kritikere nå bør be presidenten om unnskyldning for det de mener er anklager og forhåndsdømming. Komikerne som leder prateprogrammene i TV, har kontinuerlig i nesten to år til Trumps ergrelse nådeløst levert små stikk om saken. Mandag, etter at hovedinnholdet var kjent, så de likevel ikke ut til å bremse med de syrlige kommentarene.

Sammenlignet med TV-serier

Jimmy Kimmel på «Jimmy Kimmel Show» sa at han ikke hadde vært så desorientert siden slutten på TV-serien Lost forvirret en hel verden.

Stephen Colbert, en kjent Trump-kritiker som leder «The Late Show», sammenlignet også Mueller-rapporten med Lost, men la til en annen TV-klassiker.

– Hvorfor kunne det ikke heller sluttet som Seinfeld? Det var også en skuffende slutt, men alle hovedpersonene satt i det minste i fengsel, sa Colbert.

– Urovekkende nyheter

Colbert åpnet sin monolog med å si at han hadde hatt en fin helg, men ikke så fin som Trump. Han ba alle seerne sitte ned før han proklamerte:

– Denne helgen har vi fått urovekkende nyheter. Presidenten vår er ikke i lommen på russerne.

Colbert forklarte hvorfor han betegnet dette som urovekkende:

– Hvis Trump ikke jobber for russerne, hva i svarte feiler det ham da, spurte programlederen.

Heller psykiater?

Trevor Noah i The Daily Show var også litt i stuss etter oppsummeringen av granskningen.

– Robert Mueller bruker to år på å etterforske motarbeiding av rettsvesenet og konkluderer slik: «Jeg vet ikke, hva synes dere?» Hvis jeg vil ha spørsmålene mine besvart med et spørsmål, går jeg ikke til en spesialgransker, da går jeg til psykolog, fleipet Noah.

Sa han var lei seg

Colbert tok for sin del opp kravene fra mange om unnskyldninger til Trump.

– Jeg har sagt at Trump er en forferdelig president, så jeg skal nå bare bite det i meg, sa Colbert. Han tittet skyldbetynget inn i kamera, sukket og sa:

– President, hvis du ser på, jeg vet at du gjør det: Jeg beklager ... at du er en forferdelig president, sa han.

  • Synes du dette ble for lettbent? Her er fire av våre andre saker siden rapporten kom søndag: