Amerikansk Breivik-brevvenn i retten for terrortrusler

Kevin Forts (23) skal ha fremsatt en skriftlig terrortrussel på det katolske colleget han studerte. Sammen med trusselen lå Anders Behring Breiviks såkalte manifest.

Anders Behring Breivik har fått mange brev fra sympatisører. En av dem er Kevin Forts, som nå er tiltalt for trusler mot colleget han studerte ved.

Han ble kastet av det katolske Assumption College i Worchester, Massachusetts for å ha ytret sine Breivik-sympatier offentlig.

Tirsdag møtte han i retten, tiltalt for en bombe— og kapringstrussel, ifølge lokalavisen Telegram & Gazette.

Årsaken er noen tekster som, sammen mmen med Anders Behring Breiviks såkalte manifest, ble funnet i to bygninger på colleget. 23. september i fjor varslet colleget politiet. En bygning ble evakuert og undersøkt av politiet.

- En voldelig handling

— Worchester-politiet ble vist dokumenter som inneholdt tekster med trusler, sa politiet i en uttalelse.

— Truslene indikerte at en voldelig handling ville finne sted senere den dagen, sa politiet videre.

Det er uklart hva truslene konkret gikk ut på. Forts fingeravtrykk skal ha blitt funnet på dokumentene.

Ble løslatt

Tirsdagens rettsmøte var kort, ifølge lokalavisen. Forts erklærte seg ikke skyldig. Deretter ble han løslatt, men han skal møte igjen i retten 15. november. Dommeren ga ham beskjed om å holde seg unna Assumption College.

Forts ble intervjuet av VGtidligere i april i år. Han hadde tatt kontakt med VG, CNN, The Guardian og New York Post for å fortelle om brevvekslingen med Breivik.

— Breivik en rasjonel nasjonalistisk patriot

— Det Breivik gjorde på Utøya viste at han er en rasjonell nasjonalistisk patriot som ønsker å verne sitt folk mot islam, multikulturalisme og marxisme, sa han til VG.

Forts ble kastet ut av colleget etter intervjuet.

Fikk svar fra Breivik

I et brev fra mars i år, uttrykker han ifølge VG full støtte til Breiviks «heroiske aksjoner 22. juli».

Breivik svarte: «Jeg har fått mange brev fra supportere i over 20 land, men du er en av svært få som ser ut til å være i stand til å skrive tekster. Så ja, jeg er absolutt interessert i å diskutere videre utvalgte ideologiske temaer og vurdere hvordan vi effektivt kan arbeide sammen».

Ifølge VG hadde Forts april skrevet til Breivik to ganger.