Verden

Trumps ønske om ekstra valgdebatt avvist

USAs presidentdebatt-kommisjon har avvist en anmodning fra president Donald Trumps valgkampstab om å holde en ekstra fjernsynsdebatt mot Joe Biden.

Tidligere visepresident Joe Biden og president Donald Trump skal møtes til tre fjernsynssendte debatter i høst. AP / NTB scanpix

 • NTB

Trumps valgkampstab argumenterte med at den første debatten ikke ville finne sted før en tid etter at de første velgerne i landet begynner å motta stemmesedlene i posten. I praksis betyr det at de ikke får anledning til å få med seg kandidatenes første møte ansikt til ansikt, var argumentet.

Men kommisjonen svarte torsdag med at velgerne ikke er forpliktet til å stemme før den første debatten er blitt holdt 28. september, selv om de skulle motta stemmesedlene før den tid.

– Kommisjonen mener at tre 90 minutter lange debatter fungerer bra for å kunne oppfylle sin rolle som opplysningsformål, som hensikten med slike debatter er, heter det i en uttalelse.

Det er uvanlig at en sittende president ønsker en ekstra debatt mot sin rival. Trump ligger bak Biden på meningsmålinger. Valget holdes i november.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Trump
 2. Joe Biden
 3. Amerikansk politikk

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Velgerne sier de vil stemme på Biden, men tviler på at han vinner

 2. VERDEN

  Bidens hemmelige våpen: Trump klarer ikke la være å snakke om seg selv

 3. VERDEN

  USAs postsjef vil ikke sette parkerte sorteringsmaskiner i drift igjen

 4. VERDEN

  Eksperter: Trump forsøker å delegitimere valget

 5. VERDEN

  Joe Biden vil besøke Kenosha

 6. VERDEN

  Trump: Er imot mer penger til posten for å hindre poststemming i valget