13 arrestert i Belgia etter antiterror-aksjon

To terrormistenkte menn ble drept i en skuddveksling da politiet slo til i byen Verviers i Belgia torsdag ettermiddag. Et titalls andre ble arrestert ellers i landet, opplyser påtalemyndigheten.

Politiet fortalte fredag at de har funnet ammunisjon, våpen, eksplosiver, politiuniformer og kniver i forbindelse med aksjonen.

Politiet opplyste på pressekonferansen at de har gjennomført razziaer på 12 ulike steder i Belgia, på bakgrunn av mistanke om flere mulig forestående terrorangrep.

13 personer er arrestert i Belgia i forbindelse med antiterror-aksjonen. I tillegg er to personer arrestert i Frankrike, på bakgrunn av undersøkelsene belgisk politi har gjort i forkant av aksjonen.

Politiet forteller at de har funnet ammunisjon, våpen, eksplosiver, politiuniformer og kniver i forbindelse med aksjonen.

— Tolv ransakingsordre ble iverksatt og 13 personer ble pågrepet. Vi fant flere våpen, blant dem fire AK-47-kalasjnikover, flere mindre våpen, ammunisjon og sprengstoff, sa Eric Van Der Sypt i den belgiske påtalemyndigheten under pressekonferansen fredag.

Les også:

Les også

De belgiske jihadistene skal ha vært «ekstremt godt bevæpnet»

Mener å ha avverget angrep på politi

— To er pågrepet i Frankrike. Formålet med politiaksjonen var å sprenge en terrorcelle og logistikken bak. De hadde planer om å drepe flere politifolk på gaten og på politistasjoner, la han til.

De to som ble pågrepet i Frankrike skal begge være belgiske statsborgere.

Politiet mener de blant annet har avverget angrep på en politistasjon og vilkårlige angrep på politi på gaten gjennom torsdagens aksjon.

Terrorangrepene politiet mener å ha hindret, skal ha vært «nært forestående».

Les også:

Les også

- Aksjonen har avverget et belgisk Charlie Hebdo

Avviser link til Frankrike

— Vi er fornøyde med aksjonen på den måten at vi har fått arrestert flere personer, men skulle selvsagt ønske at de to livene ble spart, sa påtalemyndighetens representant under pressekonferansen.

Frankrikes statsminister avviste fredag formiddag at det er noen «direkte link» mellom terrorangrepene i Frankrike i forrige uke og terroristene som ble drept i Belgia torsdag.

Belgisk politi bekreftet at det ikke er noen åpenbar kobling mellom hendelsene.

Bakgrunn: To drept i anti-terroraksjon i Belgia

Les også: